29 / 04 / 2024

Cendere Vadisi'ndeki en cazip projeler! 185 bin TL'ye!

Cendere Vadisi'ndeki en cazip projeler! 185 bin TL'ye!

İstanbul'un merkezinde olmasına rağmen yıllarca gözden uzak kalan Kağıthane Cendere Vadisi, hızla bir kültür-sanat, ticaret, bilişim ve teknoloji merkezine dönüşüyor. Bu gelişme bölgedeki konut projelerine de yansıyor...



ÖZEL proje alanı ilan edilen Kağıthane Cendere Vadisi, yeni bir ekonomik sosyo-kültürel merkez olma yolunda. Cendere Vadisi'ndeki 214 bin 708 metrekarelik alanı kapsayan proje için tıpkı Kartal ve Küçükçekmece'de olduğu gibi uluslararası bir proje yarışması düzenlenecek. 102 bin metrekarelik alanda sergi alanları, el sanatları çarşısı, sanat galerileri, açık ve kapalı sinema, tiyatro-toplantı ve konferans salonları, film stüdyoları gibi kültür tesislerinin yanı sıra ticaret alanlarına yer verilecek. SİT etkileşim alam içinde yer alan Cendere Vadisi'nde yapı yüksekliği 3 katı geçemeyecek.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından plana ilişkin hazırlanan raporda Cendere Vadisi için "Eğitim, Bilişim ve Teknoloji Alanları" ile "Kentsel ve Bölgesel Yeşil ve Spor Alanları" tanımlaması yapıldı. Bölgede eğitim, bilişim ve teknoloji alanlarında ileri teknoloji kullanan firmaların, teknoparkların, üniversitelerin, ileri teknoloji enstitülerinin, Ar-Ge birimlerinin yer alması öngörülüyor.

NOSTALJİK DEMİRYOLU

Kağıthane Belediyesi, hazırladığı Cendere Vadisi projesiyle bölgeyi tarihteki görkemli günlerine döndürmeyi de hedefliyor. "7 Tepe 7 Tünel" projesi kapsamında Dolmabahçe-Kağıthane tünelini kullanıma açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (1BB) ise Kağıthane'yi metroyla Beşiktaş ve Metris'e bağlamayı planlıyor. Levent-Maslak metrosu, Seyrantepe üzerinden Kağıthane'ye ulaşacak.

Halen devam eden yatırımlar arasında ise Cendere Yolu'nun genişletilmesi ve Zincirlidere-Levazım otoyol tünel projesi dikkat çekiyor. Kağıthane'den Karadeniz'e kadar uzanan ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra inşa edilen demiryolu hattı da yeniden canlandırılacak. Yapımını lBB'nin üstlendiği "Kağıthane Tarihi Demiryolu" projesinin maliyetinin 100 milyon lirayı bulması öngörülüyor. Kağıthane'den Ağaçlı ve Çiftalan'a kadar uzanacağı belirtilen demiryolu hattı turizm amaçlı kullanılacak. 62 kilometrelik yol¬da nostaljik turlar düzenlenecek.

DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Geçmişte dereleri ve sel baskınlarıyla gündeme gelen Kağıthane, kapsamlı bir dönüşüm sürecine girdi. Kağıthane Belediyesi'nin hazırladığı Cendere Vadisi projesi, İBB Meclisi kararıyla 12 Ocak 2011 tarihinde onaylandı. Dere koruma kuşağı, park alanları olarak belirlendi.

Cendere Vadisi'nin başlangıç noktası olan 1 pafta 168 parsel ile vadinin sonu olarak bilinen 16 pafta 6939 parseller arasında, kalan 74 bin metrekarelik alanda kültür tesisleri, 28 bin 255 metrekarelik alanda da ticaret merkezi inşa edilecek. Ticaret merkezi olarak belirlenen alanlarda iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, market, çok katlı mağaza, alışveriş merkezi, otel-motel ve konaklama tesisleri, restoran, gazino gibi eğlence yerleri oluşturulacak. Ticaret merkezinde yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar faaliyet gösterebilecek.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRÜN İLGİSİ

Hem kamu hem de özel sektörün yoğun ilgisi Kağıthane'yi bir cazibe merkezine dönüştürecek gibi gözüküyor. Bu arada, Cendere Vadisi projesi İBB Meclisi'nde onaylanmadan önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), Kağıthane'ye Milli Arşiv Sitesi kurmak için inşaata başladığını da hatırlatalım. Kağıthane Belediyesi de Sadabat Deresi'nin kenarında yer alan Hasbahçe'deki tarihi eserlerin restorasyonunu ve çevrenin peyzaj düzenlemesini daha önce tamamlamıştı...

İnşa edilen yeni konut projeleri de bölgenin standartlarını yükseltiyor. Kağıthane'de ilk markalı konut projesini 2000 yılında DAP Yapı gerçekleştirmişti. DAP Yapı'nın Nisan 2000'de inşasına başladığı Şelale Evleri, 2003 yılında sahiplerine teslim edilmişti. Şelale Evleri'nin ardından Yine Kağıthane merkezde Gardens Homes, Sadabad Çınar Konakları, Meva Evleri, Gönül Evleri gibi projeler yükseldi.

Nurtepe'de Sadabad Evleri, Uyarlar Sadabad, Teras Evler, Sanatçılar Arya Evleri, Elmas Firuze Konakları; Hamidiye Mahallesi'nde ise Başak Konutları, Serakent Sitesi, Sadabad Yaşam Evleri, Çınar Residence, Yeni Melodi Sitesi, Huzur Sitesi, Lalekent Sitesi gibi projeler göze çarpıyor.

ARAZİLER DOLARLA SATILIYOR

Kağıthane'ye inşaat şirketlerinin ilgisi halen devam ediyor. Cendere Vadisi'ndeki eski fabrika alanları satın alınıyor, arsa sahipleriyle kat karşılığı anlaşmalar yapılıyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar, arazi satışlarının devam ettiğini söylüyor. Örneğin, Cendere-Kemerburgaz yolu üzerindeki 4 bin 500 metrekarelik bir arazi için sahibi 1 milyon 450 bin lira istiyor. Yine Cendere'de ana caddeye 100 metre mesafedeki 8 bin metrekarelik arsa tapulu arazi için 8 milyon dolar fiyat biçilmiş. Cendere Yolu 2122 parselde yer alan 11 bin 299 metrekarelik arsa tapulu iskanı alınmış araziye 7.5 milyon dolar isteniyor. 4 bin metrekarelik arsa tapulu ama iskanı alınmamış arazi için biçilen fiyatsa 3 milyon dolar...

Propin Property Investment Consul-tancy, yatırımcıların gözdesi haline gelen Kağıthane'yle ilgili bir çalışma hazırlamış. Buna göne, merkezi iş alanı (MtA) kapsamında artan yatırımlarla dikkatleri çeken Kağıthane, yakın çevresindeki iş ve ticaret merkezi yoğunluğunu kendine çekecek, iş çevrelerine yatırım danışmanlığı hizmeti veren Propin'in uzmanları, yatırımcı kuruluşların Kağıthane'de arazi arayışlarının hızlandığına dikkat çekiyor...

Blox Haliç

Efektif Gayrimenkul'ün 2009 yılında inşasına başladığı Blox Haliç projesinin ilk etabında yaşam başladı, ikinci etaptaki konutlarsa sahiplerine önümüzdeki nisan ayında teslim edilecek. 126 ile 249 metrekare büyüklüğünde 2+1, 3 + 1, 4+1 ve 5 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 340 bin ile 650 bin lira arasında değişiyor. Firma, yüzde 10 peşin ve iki ara ödemeyle 24 aya kadar faizsiz kredi seçeneği sunuyor. 36 aya kadar vadelerde yüzde 0.15, 60 aya kadar yüzde 0.35, 120 ay vadeye ise yüzde 0.55 aylık faiz uygulanıyor. 24 saat güvenlik hizmeti ve kapalı otopark hizmeti sunulan projede, yüzme havuzu, kafeterya, sauna, spor salonu ve çocuk oyun salonu gibi sosyal olanaklar dikkat çekiyor. Bu yıl içinde temelleri atılacak üçüncü etapta ise 44 adet 1 + 1 ve 2+1 daire yer alacak.
Efektif Gayrimenkul, bu yıl Kağıthane'de iki farklı projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Bunlardan ilkinde 154 konut planlanıyor.

Satış Ofisi: 0212 3211612-13
Web: www.bloxhalic.corn

ELMAS FİRUZE KONAKLARI

Elmas Yapı'nm Kağıthane'deki 5 bin 300 metrekare alan üzerine inşa ettiği Elmas Firuze Konakları, 6 blokta 79 daireden oluşuyor. 90 ile 120 metrekare büyüklüğünde 2+1 ve 3 + 1 bahçe katı ile 4+1 ve 5+1 dubleks daire seçenekleri sunulan projede, konut teslimleri hemen yapılıyor. Daire fiyatları 185 bin ile 380 bin lira arasında değişiyor. Satılık 12 konutun kaldığı projede kapalı otopark, çocuk oyun alanları, spor alanları, lale bahçeleri ve yürüyüş parkurları gibi sosyal olanaklar sunuluyor.
Satış Ofisi: 0212 29512 26
Web: www.elmasyapi.com

NEF 2 HALİÇ VE NEF 2 KAĞITHANE

Timur inşaat, 10 dönümlük arazi üzerine inşa edeceği NEF 2 Haliç projesini satışa çıkardı. 6 metre tavan yüksekliğine sahip 1 + 1 ve 2+1 loft daire seçenekleri sunulan projede fiyatlar 244 bin ile 449 bin lira arasında değişiyor. Nef 2 Kağıthane projesi, Cendere'den Kağıthane'ye gidiş yönünde Kağıthane merkezine gelmeden soldaki Shell benzin istasyonunun da içinde bulunduğu 19 hektarlık arazide inşa edilecek. 4 bin metrekarelik ofis alanına yer verilecek projede, 106 adet 70 metrekarelik rezidans, 82 adet 1+1, 50 adet 1 + 1 loft, 5 adet de 2+1 daire planlanıyor. Satış Ofisi: 0212 33713 33 Web: www.timurgayrimenkui.com

BAHADIR İNŞAAT

Kağıthane'de belediye binasının karşısındaki eski Rabak Bakır Fabrikası'm TMSF'den hasılat paylaşımı anlaşmasıyla satın alan Bahadır İnşaat, 80 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir alana sahip ofis, konut ve ticaret alanlarından oluşan karma bir proje hazırlıyor. 200 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek proje, TOKI tarafından inşa edilen Milli Saraylar Osmanlı Arşivleri Sitesi'nin hemen yanında yer alıyor.

KAĞITHANE OFİS PARK

TekfenOz Gayrimenkul tarafından A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan Kağıthane Ofis Park projesi 9 bloktan oluşuyor. Konsepti ve mimari uygulama projesi Emre Arolat tarafından hazırlanan proje, yaklaşık 15 dönüm arazi üzerinde 55 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projede zemin üstü 4 ila 7 katlı bloklar bulunuyor. Ofis katlarının büyüklüğü 550 ile bin 500 metrekare arasında değişiyor. Bu yıl bitmesi planlanan projedeki ofis katlarının çoğu kiralık. Az bir kısmı ise metrekaresi 3 bin 500 dolardan satışa çıkarıldı.

SUR YAPI /AVM

Sur Yapı, bu yıl içinde, üzerinde Hayat Kimya'nın deterjan deposu olarak kullandığı bina da dahil 13 bin 152 metrekarelik arsaya alışveriş merkezi inşa edecek. 70 bin metrekare kapalı alana sahip olacak projede 43 bin metrekarelik alışveriş merkezinde mağazalar ve food court alanı, bowling ve sinema salonları, 3 bin 500 metrekarelik hipermarket ile 31 bin 980 metrekarelik otopark planlanıyor. Kiralanabilir alansa 29 bin 697 metrekare olacak. Söz konusu arazi sit etkileşim alanı içinde bulunduğu için yüzey üstünde sadece 3 kat inşa edilebilecek. Yeraltında ise 4 bodrum katı inşa edilecek.

ENYAPI / AVM

Enkay Group iştiraki Enyapı da Kağıthane'nin merkezinde bir alışveriş merkezi projesi için hazırlık yapıyor. Üzerinde mermer atölyelerinin bulunduğu 5 ayrı parselle kat karşılığı anlaşma yapılmış. Enyapı Genel Müdürü Hasan Göktaş, 10 dönümlük alana bir alışveriş merkezi projesi hazırladıklarım söylüyor. Bu projenin hayata geçirileceği bölge de sit etkileşim alanına giriyor.

DAP YAPI / REZİDANS-OFİS

Kağıthane'nin ilk markalı projesini inşa eden DAP Yapı, bölgede ikinci bir projeye daha start vermeye hazırlanıyor. Firma, eski Polisan fabrikasının bulunduğu araziye ofis ve rezidans projesi yapmaya hazırlanıyor.

AYSİR TURİZM - KAZAK ORTAKLIĞI

Aysir Turizm'in kurucusu Orhan Yılmaz, sahibi olduğu Bodrum Kempinski Oteli'nin yüzde 75 hissesini Kazakistan'ın en büyük doğalgaz şirketlerinden Kaz-MunaiGas'a satmıştı. Yılmaz ve Kazak ortağı, şimdi de Kağıthane'de 18 milyon dolarlık yatırımla kuracakları Sütlüce Ofis projesine start verdiler. Sütlüce Ofis projesinin mimarları Emir Uras ve Durmuş Dilekçi. Bölgenin karakterine uygun yatay ve camları açılabilen bir bina tasarlanmış. 32 bin metrekare kapalı alana sahip olacak projede, her katta 250 ile 750 metrekare arasında farklı büyüklüklere sahip ofisler yer alacak.

ÇELİK&ÖZER İŞ MERKEZİ

Kağıthane'nin Hamidiye tarafında Sinpaş'ın 2008 yılında inşa etmeye başladığı Çelik&Özer iş Merkezi ise faaliyete geçti. 21 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan iş merkezi, 4 bodrum, 2 normal ve zemin kat olmak üzere 7 kattan oluşuyor. Her kata kamyonla ulaşım olanağı sunan proje, sanayi ve lojistiğin yanı sıra lokal perakendeye de hizmet verebilecek karma kullanımlı bir iş merkezi olarak tanımlanıyor.
Para/Bülent EKİMCİ


Geri Dön