27 / 04 / 2024

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameyle kapatılan İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, Meclis’te yaptığı açıklamada "Kuleli Askeri Lisesi’ni Anadolu toprakları içerisinde var olan bütün medeniyetlerin eserlerinin sergilendiği bir büyük ulusal müze haline dönüştüreceğiz. Yaklaşık 32 bin metrekarelik bir alan üzerine oturacak ve 25 bin metrekarelik bir kapalı alanda inşallah Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

 

PARİS'TEKİ LOUVRE GİBİ

 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kurtulmuş’un açıklaması, Fransa'nın başkenti Paris’te bulunan Louvre Müzesi’ni akıllara getirdi. Müze, 60 bin 600 metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük ulusal müzesi unvanını taşıyor. Müzede, Yakın Doğu eserleri, Mısır eserleri, Yunan, Roma ve Etrüks medeniyeti eserleri, çizimler ve heykeller, dekoratif sanatlar, İslam Sanatı eserleri ve binlerce tablo bulunuyor. Dünyanın ilk devlet müzesi olma özelliği taşıyan binada 35 bin eser ve 380 bin obje yer alıyor. Müzeyi yılda 10 milyon kişi geziyor.


Geri Dön