27 / 04 / 2024

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze olacak!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze olacak!

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki evi yaşayan müze olacak.



BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki evi müzeye dönüştürülecek. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sivas Valisi Salih Ayhan: ''Gelen insanların, onun dünyasından, yaşanmışlığından, mücadelesinden, felsefesinden istifade etmesi lazım'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile görüşen Ayhan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı evin kısa sürede onarılıp kişisel eşyalarının ve fotoğraflarının bulunduğu yaşayan bir müzeye dönüştürüleceğini belirtti. Ayhan, evin restore edilerek kısa sürede vatandaşlar için ziyarete açılacağını sözlerine ekledi.

Muhsin Yazıcıoğlu nun evi müze olacak!

Yazıcıoğlu'nun önemli bir değer olduğunu söyleyen Ayhan, "Rahmetlinin doğduğu, kimliğinin mayalandığı, bu ülke, bu millet için ümitler yeşerttiği topraktır burası. Dolayısıyla burada yaşanmışlık vardır, hikayeler vardır, bu millet adına vardır, burada olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum." diye konuştu. 

Evi çok güzel bir şekilde tanzim edeceklerini sözlerine ekleyen Ayhan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bahçeyi düzenleyeceğiz, evi restore ettireceğiz. Gelen insanların onun dünyasından, yaşanmışlığından, mücadelesinden, felsefesinden istifade etmesi lazım. Bize düşen onun kimliğinin mayalandığı evi muhafaza ederek, günün şartlarına uygun bir şekilde tanzim ederek milletimizin istifadesine sunmaktı. Sivas'ın değeridir, bu milletin değeridir, mücadele adamıdır, dava adamıdır. O davada bizler de onun yetiştirdiği öğrenciler, kişiler, bu devlette görev alan biri olarak da inşallah en güzel şeyle tanzim edeceğiz. Layık olduğu bir şekilde de burasına akın akın insanlar gelecek ve buradan güzel bir şekilde istifade edecekler, ayrılacaklar."

Evin restorasyonu için ihale sürecinin başladığını söyleyen Ayhan, çalışmaların 4 ayda bitirilmesi planlandığını söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ise Vali Salih Ayhan ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Ayhan ve Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, daha sonra şehit bebek Bedirhan Mustafa Karakaya ve annesi Nurcan Karakaya ile Yıldırım mezarlığındaki korgeneral Osman Fazıl Polat'ın mezarlarına ziyarette bulundu.


Geri Dön