28 / 04 / 2024

Cengiz Ergün kimdir?

Cengiz Ergün kimdir?

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün kimdir? Cengiz Ergün ne zamandan beri Manisa Belediye Başkanı olarak görev alıyor? Cengiz Ergün bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Cengiz Ergün kimdir?

Cengiz Ergün, 1960 yılı Manisa doğumlu. Cemal ve Nihal Ergün'ün oğlu olan Cengiz Ergün ilkokulu sırasıyla Murat Germen İlkokulu, Necatibey İlkokulu ve Gazi İlkokulunda okumuştur. Cengiz Ergün bugün Manisa Belediye Başkanı.


Ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, Liseyi de  İzmir  Fatih Lisesi'nde tamamlayan Cengiz Ergün lisans eğitimini ise Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde aldı. 


Erzincan'da vatani görevini yaptıktan sonra Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurdu. Bir çok projeyi başarıyla hayata geçiren Ergün, 30 yıllık ticaret hayatında hiç bir devlet, belediye veya bayındırlık ihalesi almamıştır.


1981 yılında Şeyda Ergün ile hayatını birleştiren Cengiz Ergün, Hande ve Merve isimli iki kız çocuğu babasıdır.


Çeşitli dönemlerde Manisa'ya hizmet edebilmek için sosyal faaliyetlerin içinde yer aldı. Bunlardan Manisaspor Kulübü Başkanlığı en büyük gurur kaynağı oldu. Manisaspor'u ekibiyle birlikte tarihinde ilk defa 3'ncü Lig'den Süper Lig'e taşıdı. Bu Manisa için sportif, sosyal ve ekonomik alanda bir dönüm noktasıydı. Şimdi de Manisa'yı yönetmeye ve ilkleri yaşatmaya talip.




Manisa'ya 5 yıldızlı pazar yeri geliyor!
Cengiz Ergün: Müteahhitle anlaşamayan vatandaşın evi yıkılmaz!





Geri Dön