04 / 05 / 2024

Cengiz Ergün: Gediz'de temizleme çalışmalarına başladık!

Cengiz Ergün: Gediz'de temizleme çalışmalarına başladık!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı açıklamada, Gediz eylem planı kapsamında 11 ilçede bulunan mevcut arıtma tesislerinin tam kapasiteyle çalıştırılması konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz eylem planı kapsamında 11 ilçede bulunan mevcut arıtma tesislerinin tam kapasiteyle çalıştırılması konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi. 

Bununla ilgili personel hizmet alım ihalesi konusunda çalışma başlatıldığını belirterek, "Yani Gediz'in kurtarılması noktasında biz üzerimize düşen çalışmaları başlattık. Bu konuda ekibimiz deneyimli. En kısa süre içinde ihale sürecini başlatarak, bu tesisleri çalışır vaziyete getireceğiz." dedi. 

Hem insan hem de çevre açısından önemli olan bu tesislerin, maliyetlerin getirdiği etkenlerden dolayı bugüne kadar ihmal edildiğini söyleyen Başkan Ergün. "Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) bünyesinde, tahmin ediyorum birkaç ay içerisinde prosedürleri tamamlayarak bu tesisleri çalışır duruma getireceğimiz konusunda mutabakat sağladık. Bunun yanında köylerin kanalizasyon şebekelerinin çözümlenmesiyle ilgili de ilgili daire müdürlüğü çalışma başlatmış durumda. Yine bunun yanında, tahmin ediyorum bu hafta sonu itibariyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinden MASKİ bünyesine geçecek bütün memur ve taşeron personelin devri söz konusu. Artık Büyükşehir, üzerindeki bu yükü de MASKİ'ye devretmiş olacak. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön