28 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Romanya, son senelerin en önemli altyapı projelerinden birini hayata geçiriyor. Karpat Dağları’nı delecek olan otoyol projesinin kazananı Cengiz İnşaat ve MAPA oldu. 



Türkiye’de aldığı dev projelerle bilinen, İstanbul Yeni Havalimanı projesinde ismi olan Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'ya da dev imza atmak için hazırlanıyor. İki ortak, Romanya’da son senelerde hayata geçirilecek olan en önemli otoyol projesini beraber sürdürecek. İşadamı Mehmet Nazif Günal’a ait MAPA ve Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, resmen otoyol ihalesinin kazananları oldu. 

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre; Romanya'da Sibiu-Piteşti Otoyolu'nun ikinci etabı olan Boiţa ile Cornetu bölümünün yapılması için ihale sürecine geçtiğimiz sene start verilmişti. Bugün Romanya Ulaştırma Bakanlığı’nda atılan imzalar ile Cengiz ve MAPA, 1 milyar Euro yani bugünkü kurla hesaplandığında 15.5 milyar TL'lik işi üstlendi. Romanya Ulusal Yönetimli Yol Altyapısı Şirketi (CNAIR) tarafından gerçekleştirilecek olan proje, Avrupa Birliği fonları ile karşılanacak.

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya da 1 milyar Euro luk otoyol projesi üstlendi!

49 köprü, 7 tünel, 27 viyadük

İmzaların atıldığını açıklayan Romanya Ulaştırma Bakanı Sorin Grindeanu, projenin 32 kilometre olacağına ve 2027'de tamamlanacağını belirtti. Karpat Dağları’nı delecek olan ilk otoyol çalışması olan proje Pitesti - Sibiu hattının en zor kısmı şeklinde belirtiliyor. Projede, 49 köprü, 27 viyadük ve 7 tüneli yer alıyor.

Moskova'nın en elit konut projesini Türk firması ANTTEQ üstlenecek!

Türk inşaat şirketinden Pakistan’a 755 milyon dolarlık proje!


Geri Dön