27 / 04 / 2024

Türk inşaat şirketinden Pakistan’a 755 milyon dolarlık proje!

Türk inşaat şirketinden Pakistan’a 755 milyon dolarlık proje!

Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde 755 milyon dolarlık proje üstlenecek.



Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde bir enerji projesi yürütecek. Projenin maliyeti ise 755 milyon dolar olacak.

Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan’da önemli bir proje hayata geçirdi. Ülkenin Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde Türk şirketi 300 mW’lık bir proje gerçekleştirecek.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; Yerel Hükümetin yaptığı açıklamada eyaletin en büyük enerji projesi unvanını alacak 300 megavatlık Balakot hidroelektrik projesinin inşası için Türk şirketle hizmet almak üzere bir anlaşma imzalandığı kaydedildi. 

Enerji Bakanı Muhammad Zubair Khan'ında da yer aldığı anlaşma töreninde Türk şirketin Pakistanlı AGES, BAK, TLC, C-IV ve Eletra firmalarıyla bu işi hayata geçireceği kaydedildi.

Asya Kalkınma Bankası finanse edecek
Projenin yüzde 80’i yani 580 milyon doları Asya Kalkınma Bankası'nın (ADB) mali yardımıyla bitirilecek.

7 yılda tamamlanması planlanan projenin geri kalanı ise yerel hükümet tarafından finanse edilecek. Projede 1.400 kişinin çalışması amaçlanıyor.


Geri Dön