27 / 04 / 2024

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığını söyledi.



Kuveyt'in 58. Milli Günü ve 28'inci Kurtuluş Günü, Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kuveyt'in  Ankara  Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi'nin ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen resepsiyona, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yanı sıra Ankara'daki büyükelçiler ve diplomatik misyonların temsilcileri katılım gösterdi.

Büyükelçi Zevavi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 yıldır Türkiye'de görev yaptığını bildirerek, ülkesinin Türkiye'deki çok yönlü yatırım imkanlarını ele aldığını söyledi.

Kuveyt'in Türkiye'deki yatırımlarına 1960'ta başladığına işaret eden ve iki tarafın da bu yatırımlardan memnun olduğunu belirten Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türkiye'den yatırımları hızlandıracak ve kolaylaştıracak ilgili yasal sürecin sağlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Zevavi, Türk makamlarından Kuveyt yatırımlarını çekmek için "Tüm işlemlerin tek bir yerden yapılabildiği 'tek durak tek dükkan' politikasını uygulamasını bekliyoruz. Yatırımcı, fırsatları bularak farklı duraklarda gezmek yerine, birden fazla yapıyla, kurumla muhatap olmak yerine tek bir noktadan işlemlerini yürütebilmeli." şeklinde konuştu.

Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığına değinen Büyükelçi Zevavi, Kuveyt olarak Türk yatırımcılara vergi kolaylıkları, yatırım ajansı aracılığıyla danışmanlık gibi hizmetlerin sağlandığını söyledi.

Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, "Türkiye için en iyisini diliyorum. Türkiye'ye, halkına, ekonomisine ve Türkiye'ye kesin desteğimi yineliyorum." şeklinde konuştu.


Geri Dön