16 / 07 / 2024

Cengiz İnşaat'ın Cengizkoy projesi için yeni imar planı hazırlandı! 

Cengiz İnşaat'ın Cengizkoy projesi için yeni imar planı hazırlandı! 

Muğla’nın Bodrum ilçesi Cennetkoy’da, Cengiz İnşaat tarafından inşaatı süren tesis için imar değişikliğine gidildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Muğla’nın Bodrum ilçesi Cennetkoy’da, Cengiz İnşaat tarafından inşaatı süren tesis için tepkiler peş peşe gelirken, projede yeni bir gelişme yaşandı. Cengiz İnşaat'ın Cengizkoy'daki projesi için otopark alanı olmaması üzerine, halka ait yeşil alan üzerinde imar planı değişikliğine gidildi. 

Bu değişiklikle beraber, 9 bin metrekarelik alan zemin altı otoparka çevrildi. İşletmesi Cengiz İnşaat’a verilen bu alanın, 10 seneliğine, ihale yoluyla yıllık 10 milyon Türk Lirası bedelle kiraya verildiği belirtildi. 

Cengiz İnşaat ın Cengizkoy projesi için yeni imar planı hazırlandı! 

Bodrumhaber'den Mustafa Gündoğ'un kaleme aldığı yazıya göre; Cengiz İnşaat’ın 500 bin metrekarelik alanda otopark yapacak yer bulamaması da tepkilere neden oldu. Mahkeme tarafından satışın iptal edilmesine rağmen, özelleştirilmiş alanda inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 

Muğla ili, Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi 305 ada 1 nolu parsel, 306 ada 1 nolu parsel ve 107 ada 43 nolu parseller arasında kalan alan, “Park Alanı + Zeminaltı Otopark Alanı” şeklinde kullanım amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliğine, 3 Haziran 2024 tarihinde Bakanlık Makamı tarafından onay verildi. 

Bu plan değişikliğinin, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 14 Haziran 2024'te ilan panosunda ve internet sayfasında bir ay süreyle askıya çıkarıldı. 30 günlük itiraz sürecinde, meslek odalarının plana itiraz edip etmediği konusunda henüz resmi bir açıklama da gelmedi. 

İmar Planı Kesinleşme tarihinden itibaren 60 gün içinde, iptal talebiyle, idari yargıya başvuruda bulunulabiliyor.

Park olan yerin altına otopark inşa edileceği belirtilirken, üst yeşil alan şeklinde düzenlenecek ve kamuya açık olacak.

Cengiz İnşaat ın Cengizkoy projesi için yeni imar planı hazırlandı! 

Tüm bunların yanı sıra Cengiz Holding'in, Muğla'da Gölköy Mahallesi Cennetkoy’daki Gökburun yarımadasında; doğal ve arkeolojik alanda hayata geçirdiği projeye geçtiğimiz ay mahkemeden de olumlu karar verildi. 

Bodrum Belediyesi’nin “yolsuz tescil” gerekçesiyle ruhsatları iptal etmesine ilişkin karar veren mahkeme, “yolsuz tescil” gerekçesinin ruhsat verilmesine engel teşkil etmediğini belirtti. 

Üniversitelerde ikinci öğretim programları kapatıldı: Kira fiyatları etkilenebilir

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki 92 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıda!

Bakanlık resmen açıkladı: Zamlı evde bakım paraları yattı mı? Bu ay 4.1 milyar TL ödendi!


 


Geri Dön