04 / 05 / 2024

Cep telefonu alışverişlerinde taksit sayısı artırıldı, kredi limiti yükseltildi!

Cep telefonu alışverişlerinde taksit sayısı artırıldı, kredi limiti yükseltildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) yapılan düzenlemede kredi kartlarındaki vade sınırı 12 aya, kredilerdeki limitiyse 12 bin liraya yükseltildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...



Cep telefonu alışverişleri esansında kullanılan tüketici kredilerinde limit ve kredi kartındaki taksit sayısı yükseltildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) yapılan düzenlemede kredi kartlarındaki vade sınırı 12 aya, kredilerdeki limitiyse 12 bin liraya yükseltildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

VADE 12 AYA ÇIKARILDI

BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren Kurul kararı, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

 Cep telefonu alışverişlerinde taksit sayısı artırıldı, kredi limiti yükseltildi!

Karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

KREDİ LİMİTİ 12 BİN TL OLDU

Diğer taraftan, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön