02 / 05 / 2024

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

IMEI kayıt ücretine yeni yılla birlikte büyük zam geliyor. Mobil telefonlarda IMEI ücretleri şimdi ne kadar? 2023’te IMEI ücretleri kaç TL zamlanacak?



IMEI KAYIT BEDELİ KAÇ LİRAYA ÇIKIYOR?

Bu çerçevede IMEI harç bedeli, 2023 yılında zamlanarak 6 bin 90 TL’ye yükselecek. IMEI harcı, Yeniden Değerleme Oranı ile tespit ediliyor ancak, Cumhurbaşkanı’nın bu bedeli yüzde 50 oranında düşürme ya da yükseltme yönünde yetki hakkı bulunuyor.

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı’nın, Vergi Usul Kanunundan gelen bu yetkisini kullanmaması halinde, 2023’te vergi ve harçlar yüzde 122.93 artış gösterecek.

NEDEN IMEI NUMARASI KULLANILIYOR?

IMEI numarası, üretilen her cep telefonunda, eklenmiş halde bulunuyor.  Cihazların kimlik numarası gibi işlev gören IMEI numarası toplam 15 haneli oluyor ve her cihaz için farklı bir IMEI numarası oluşturuluyor.

Cep telefonlarının uluslar arası kimlik belgesi denilebilecek IMEI numarasını, telefonunuzda *#06#  tuşlamak yoluyla öğrenmeniz ve e-devlet üzerinden bu numarayı sorgulamanız mümkün oluyor.

https://emlakkulisi.com.tr/hurda-fiyatlari-bugun-kac-lira-bakir-ve-demir-hurda-fiyatlari-ne-kadar-oldu-19-aralik-2022-hurda-fiyat-listesi/740944

https://emlakkulisi.com.tr/kobi-ve-isletmelere-250-milyar-tllik-kredi-bakan-nebati-detaylari-resmen-duyurdu/740943

https://emlakkulisi.com.tr/daha-yolda-satiliyorlar-otomobil-satislari-neden-patladi/740890


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön