23 / 07 / 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tedavi altına alınmalı!

 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tedavi altına alınmalı!

Cerrahpaşa’nın acil yoğun bakım ünitesi hasta ve hasta yakınları şikayetçi. Klimalar bozuk, hastalar nefes alamıyor, ortalık sinek kaynıyor, kediler koridorlarda cirit atıyor




Devlet hastanelerinin, tıp fakültelerinin acil servisleri, yoğun bakım üniteleri hep şikayet edilir bakımsızlık ve pisliklerden dolayı. Bunlardan biri de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. Şikayetler edile dursun hastanelerde düzelmeler var mı aşikar.


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil yoğun bakım ünitesinde hastası olan bir refakatçi anlatıyor:


2012 tarihinde de eşimi Cerrapaşa Tıp Fakültesi Acil Yoğun Bakım Ünitesi’ne naklettirdim. Yoğun bakıma geldiğimizden birkaç gün sonra ünitenin klimaları arıza yaptı ve devredışı kaldı, oda öyle sıcak oldu ki nefes almakta güçlük çektik. Pencerelerde sineklik olmadığından yaptığımız 15 dakikalık ziyaretlerde dahi onlarca sivrisineği biz öldürmek zorunda kaldık. Hastaların arasındaki camlarda perde olmadığından eşim diğer hastalara yapılan tüm müdahaleleri gördü, tabii bu da sinirlerini bozdu. Bütün bu olumsuzlular yoğun bakım için gerekli olan sterilizasyonu ortadan kaldırıyor ve enfeksiyon riskini artırıyor. Elbette bu manzaradan sadece ben değil, tüm hasta yakınları şikâyetçiydi.


Sponsor olmadan asla


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimliğine 6 hasta yakını dilekçe yazıp şikayetlerini bildiriyorlar. Israrları sonucunda Başhekimliğe çıkan bir hasta yakınının aldığı cevap ise oldukça şaşırtıcı:


Dilekçemi okuduğunu, tespitlerimin doğru olduğunu ancak kendilerinin mevcut imkânları ile sorunu çözemeyeceklerini, böyle durumlar için sponsorlar bulunarak bir havuz oluşturulduğunu, bu havuzdan ihtiyaç durumuna göre sorunlara müdahale edebileceklerini söyledi. Ellerinden bir şey gelmediğini ısrarla vurguladı. 3 gün sonra yoğun bakımın üzerinde bulunan nöbetçi doktorların kaldığı odaların tamamının camlarına sineklik takıldı ancak yoğun bakım ünitesine yine müdehale edilmedi.


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Erturan'ın sekreteri, dilekçenin ulaştığını, şikayeti dile getiren hasta yakını ile görüştüklerini fakat dekan sekreterliğindn konu ile ilgili bir cevap gelmediğini belirtti.


Habertürk


Geri Dön