28 / 04 / 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin binaları tek tek çatırdıyor!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin binaları tek tek çatırdıyor!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde dert bitmiyor, bitecek gibi de görünmüyor... Kentin en önemli hastanelerinden biri, her gün yeni bir sorunla karşı karşıya kalıyor. Bir kere hastane tam 10 aydır çatırdıyor



HASTALAR TİTREDİ
Önce, ISKİ'nin tünel çalışması nedeniyle E-l ve E-2 blokları çatlamıştı. Ardından,  Marmaray  metro tüneli çalışmaları yüzünden iki bina daha hasar görmüştü. Üstüne üstlük, Yapılan incelemede yeni iki bina dışında tüm binaların ekonomik ömrünü tamamladığı tespit edilmiş, rektörlük de hastaneyi taşımak için hastane arayışına geçmişti. Yeni binayla ilgili halihazırda bir gelişme yok ama Cerrahpaşa'nın hali her geçen gün daha da vahim bir hale geliyor, örneğin geçtiğimiz hafta sonu, acil ve nöroloji servislerinde kalorifer yanmadı. Hastalar bu soğuk havada tir tir titredi. Bitmedi... Şiddetli yağmurla birlikte bazı binaları da su bastı. Anlayacağınız Cerrahpaşa iflas etti.

Hali hal değil
Ve tabii ki hafta sonu acil servise gidenler neye uğradığım şaşırdı. Doğal olarak Acil Şikâyet Hattı da isyan mesajlarıyla doldu taştı. Uzun lafın kısası, bir kez daha anlaşıldı ki Cerrahpaşa'nın hali hal değil. Bir an önce taşınıyor mu yıkılıyor mu ne yapılacaksa yapılsın artık. Hem doktorlara hem hastalara daha fazla eziyet edilmesin.

Sarıyer için bu ısrar niye
Sarıyer, kentin kilit noktalarından biri... Trafiği her daim felç... Nedeni belli... Ana cadde zaten iki şeritli ve yetersiz. Bu yetmiyormuş gibi bir de yolun her iki tarafında da birer şerit İSPARK'a ait. Yani hem geliş hem de gidiş tek şeritli. E hal böyle olunca da trafik çilesi kaçınılmaz. Günün her saati trafik allak bullak, sabah ve akşamları ise tam çıldırtıcı. Hem Sarıyerliler, hem de yolu bölgeye düşenler, yıllardır isyan ediyor, "İSPARK ana caddeden çıksın" diye... Ama dinleyen kim!

İSPARK yetkilileri ısrarla ana caddeyi terk etmiyor. Sanki vatandaşa eziyet çektirmek için uğraşıyorlar. Bu inat niye Anlayabilene aşkolsun!

Bıktık artık şu kamyonlardan
Güya kamyonların sabah ve akşamları trafiğin yoğun olduğu zamanlarda yola çıkmaları yasak. Ama bu yasak lafta kalıyor. Kamyonlar, yasak saatlerde kent sokaklarında cirit atıyor. Aslında ortalığı birbirine katıyorlar desek daha doğru olacak, özellikle de hafriyat kamyonları, akşam tam iş çıkışında TEM'e dalmıyor mu, insanda sinir kalmıyor. Hayır doğru düzgün sağ şeritten gitseler yine bir derece. Ama sol şeridi kimselere bırakmıyorlar, basıyorlar gaza... Tabii hatalı sollamayı da unutmamak gerekli. Fakat ne hikmetse onları durduran yok. Zaten yollarda trafik polisi de yok.

Esra Boğazlıyan/ Habertürk


Geri Dön