28 / 04 / 2024

Çeşme 7800'e talep bu yıl yüzde 25 arttı!

Çeşme 7800'e talep bu yıl yüzde 25 arttı!

Çeşme Boyalık'taki 7800'ün 11 odası var, 44 rezidansın çoğu satılmış



Doğruya doğru: İş mimariye gelince Türkler çuvallar. Çoğunlukla ucuz inşaat ve köşe başı müteahhitliğinin zevksizliğine teslim olmak zorundayız. Elbette kuralı bozan, hatta uluslararası alanda ödül rekortmeni olan mimarlarımız da var. 7800'ün mimarı Emre Arolat, 2009'da tam yedi ödüle layık görüldü.
İçinde yaşayınca, iyi mimarinin hayatınızı nasıl kolaylaştırdığını ve güzelleştirdiğini anlıyorsunuz. `Modern mimari'ye alerjisi olanların bile hayran olacağı Çeşme Boyalık'taki 7800,  kullanışlı ve bağırtmadan zenginlik hissi veriyor. 11 odası var. 44 rezidansın çoğu satılmış, ancak yoğun talep nedeniyle daireler kiralanabiliyor.

Kocamın metresi!

7800'e sırf sahipleri ve ismi nedeniyle önyargılı yaklaştığımı itiraf etmiştim. Gökhan-Siren Çarmıklı'yla tanışınca fikrim değişti. Basındaki önyargılı yaklaşımdan muzdarip çift, artık medyaya mesafeli yaklaşıyor. Zaten kendilerini işe güce kaptırmışlar. Siren Hanım gülerek, "7800, kocamın metresi gibi oldu!" diyor.
Gökhan Bey, çocukluğunun Bayramoğlu yazlarını, üniversite yıllarının Miami havasını, Çeşme'de yakaladığını anlatıyor. Üç ortakla işe başlamışlar ama  bu yıl her şeyi devralmış. Otelin aldığı ödül için, "Kızımız güzellik yarışması kazanmış gibi oldu" yorumunu yapıyor. Armatürlerden, duvarlardaki resimlere kadar her şeyle ilgilenen Çarmıklı: "Evimizdeki malzemelerden farkları yok" diyor.
Çoğu arkadaşları 7800'de ev sahibi olmuş. Kulaktan kulağa yayıldıkça otele ve dairelere talep bu yıl yüzde 25 artmış. Balkonunda jakuzisi olan, ahşap malzeme olarak tik ağacının kullanıldığı, yeşilliğe ve doğaya doyabileceğiniz, herkese özel alan tanıyan, denize sıfır kaç otel var?

HER ŞEY TAZE
- Proje ismini yüzölçümünden alıyor. Otel, plaj ve rezidansların toplam alanı 7800 metrekare.
- Türkiye'nin en sessiz sakin fakat tartışmasız en başarılı pilates hocaları Çetin&Pelin Cin çifti, bu yaz 7800'de özel ders vermeye başladı. Pilates'i mavi bir toptan ibaret kadınsı bir spor sananlar da denemeli. Nişantaşı'ndaki Cin Pilates'in sahipleri, kickbox dersi de veriyor.
- 7800'ün mönüsünü Papermoon'un şefi Paolo hazırlamış. Onun izinden devam ediliyor. Her şey taze ve anında hazırlanıyor. Profiterolü nefis.
-Dış cephede İskandinavların özel olarak geliştirdiği bir malzeme kullanılmış: Thermowood, yazın sıcaktan ve nemden, kışınsa soğuktan ve yağmurdan etkilenmeyip, çürümeyi önlüyor. 

EN BAŞARILI YENi: BARBUN
-Meydandaki Barbun, bu yaz Alaçatı'nın en parlak yıldızı. Yemek yerken burnunuzun önünden geçen kalçaları seyretmek zorunda kalmadığınız, fakat hareketli caddeye hâkim olabildiğiniz bir noktada. 
- Sahibi ve şef aşçısı Kemal Demirasal, defalarca sörf şampiyonu olduktan sonra sporu bırakmış. "Sörfte yapabileceklerim sınırlı, mutfakta ise sınırsız" diyor.
- Mönüsü, yerel tatlar ve hafif deneysel yiyeceklerden oluşuyor. "Hafif" diyorum çünkü deneysellik bazen hakikaten yorucu oluyor. Hem sunum, hem tat açısından.
- Trüf yağlı kuşkonmaz, keçi peynirli semizotu salatası, karides caldine ve özellikle de langusta tabağı bir harika. Ana yemeklerde denizci usulü şarap soslu midye olağanüstü lezzetli. Veganlar da unutulmamış, wok'ta sebze var.
- Şefin tabakları arasında trüf yağlı ve fesleğen soslu ıstakozu, böcek sevenler kaçırmamalı. Trüf yağlı barbun risottoyu denemedik ama sanırım trüf yağını kararında kullanınca her şeye iyi gidiyor.
- Listede özenle seçilmiş yerli-yabancı şaraplar var. Bir Çeşme şarabı deneyin: Urla'da yetiştirilen Chardonnay üzümlerinden yapılan İdol Consensus.
- Barbun'un şaşırtıcı bir yanı da fiyatlarının, kullanılan malzeme, sunum ve kalitesine oranla makul olması. Jumbo karides salatası 22, langusta tabağı 26, havyarlı dil balığı 32, ıstakoz 68 TL.
Barbun tel: 0232 716 83 08
Milliyet Cadde-Mehveş Evin


Geri Dön