28 / 04 / 2024

Çeşme Altınkum Turizm Merkezi'nin imar planı onaylandı!

Çeşme Altınkum Turizm Merkezi'nin imar planı onaylandı!

Çeşme Altınkum Turizm Merkezi'ne ait Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni plan askıya çıktı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan daha sonra yetki devrinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçen Çeşme Altınkum Turizm Merkezi'ne ait Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni plan askıya çıktı. Rus, Katar ve Dubai'den gelecek yatırımcıların da önünü açacak olan plan bakanlık tarafından resmen onaylanırken çalışmalar da başlatıldı. Uzun yıllardır yabancı yatırımcının da gözünü diktiği bölgenin önü açıldı.

 Bakanlık, yeni planı Çeşme Belediyesine gönderirken 30 gün içinde yapılacak itirazları değerlendirecek. Yeni planı yakından incelediklerini ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yaptığı açıklamada planın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yıllardır bölgenin plan beklediğini anlatan Dalgıç," En kötü plan plansızlıktan iyidir. O bölgenin tamamı turizm yatırım alanı. 


Planlandıktan sonra yatırımcının da önü açılacak, itirazımız olabilir. Sahil bandının yeşil olması, yürüyüş yolu, otopark gibi düzenleme talep edebiliriz. Arkadaşlarımız yeni planı en ince ayrıntısına kadar inceledikten sonra rapor hazırlayacaklar. Biz de ona göre yeni taleplerde bulunabiliriz" ded


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön