İhale

Çeşme Belediyesi  201 milyon 500 bin TL’ye arsa satıyor!

İzmir Çeşme Belediyesi, 3 bin 805 metrekare arsayı ihale ile satışa çıkardı. İşte milyonlarca lira değerindeki arsanın satışıyla ilgili ayrıntılar…

Belediyeler tarafından İzmir Çeşme ve Niğde Bor’da iki adet arsa satışa sunuldu. Söz konusu gayrimenkullerin ilan metinleri yayımlandı ve satış detayları belli oldu. 

İzmir Çeşme’deki arsanın satışı 26 Eylül 2024 saat 15:00’da Çeşme Belediyesi Meclis Salonu’nda kapalı teklif usulü ile gerçekleşecek.

Ardıç  Mahallesi’nde bulunan 3 bin 805,40 metrekare büyüklüğündeki arsa için istenen geçici teminat bedeli 6 milyon 45 bin TL. KDV’den muaf olarak satılacak arsanın fiyatı ise 201 milyon 500 bin TL.

NİĞDE’DE BİNA VE ARSA SATILACAK

Niğde Bor Belediyesi de Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 319,69 metrekare büyüklüğündeki arsayı üzerindeki bina ile birlikte satıyor.

Arsanın ihalesi 23 Eylül 2024 saat 14:00’da açık teklif usulü ile gerçekleşecek. Gayrimenkul için istenen geçici teminat bedeli 66 bin TL, fiyatı ise KDV hariç 2 milyon 200 bin TL.

 

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANLIĞI İHALE İLANI

Aşağıda adresi, muhammen bedeli, geçici teminatı, ihale tarihi ve  saati belirtilen Belediyemize ait taşınmaz, 2886 Sayılı Kanunun 35/a Maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile satışı yapılacaktır. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanun’unun 17. Maddesinin 4. Fıkrasının  P bendi gereği KDV’den istisnadır. Taşınmazın satış bedeli, ihale onayının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde peşin olarak tahsil edilecektir. İhale Çeşme Belediyesi Meclis Salonunda İhale komisyonu  huzurunda yapılacaktır. İhaleye katılmak için isteklilerin en geç ihale gün ve saatine kadar İsteklinin kimliği, İkametgah belgesi, tebligat için adres beyanı, Belediyemizden alınmış borcu yoktur yazısı, Geçici Teminat makbuzu, İhaleye katılacak tüzel kişi ise; ihaleye tüzel kişi adına katılacak kişinin, Ticaret Sicil Gazetesi ve/veya Ticaret Sicil Gazetesi’ne havi noter tasdikli imza sirkülerinde yetkili kişi olduğunu ve yetki süresini gösteren belge, yetkili kişinin kimliği, İstekli adına vekaleten katılınıyor ise vekaletnamesi, İsteklilerin ortak girişim olması halinde girişim beyannamesi ve ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi ile birlikte Komisyon Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. İstenilen belgelerin tamamı asıl veya noter tasdikli suret olacaktır. Aksi halde istekli ihaleye kabul edilmeyecektir.  İhale  şartnamesi Belediyemiz Emlak ve İstimlak  Müdürlüğünde görülebilir ve aynı adresten 10.000,00-TL karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılmak için  ihale şartnamesinin satın alınması  zorunludur.           
 İlanen duyurulur.

Mahalle

Ada

Parsel

Yüzölçümü

Niteliği

Muhammen Bedel

Geçici Teminat

İhale Tarihi ve Saati

İzmir İli, Çeşme
İlçesi,
Ardıç Mahallesi
 

306

518

3.805,40m2


Arsa
 

201.500.000,00.TL

6.045.000,00.TL

26.09.2024
Saat:15:00
 

 
BOR BAHÇELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İHALE İLANI  

1- İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı:
Mülkiyeti belediyemize ait Cumhuriyet Mahallesi, 125 Ada, 7 parselde bulunan 319,69 m2 alana sahip taşınmazın belediye meclisimizin 03.06.2024 tarih ve 22 sayılı kararı ile verilen izne istinaden,  2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca 23/09/2024 tarihinde Açık Teklif Usulü ile satılması işidir.
2- Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı:
İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle mesai saatleri içerisinde görebilirler ve satın alma yoluyla temin edebilirler. Bu iş ile ilgili görevli personel belediyemiz Mali Hizmetler Müdürü Hasan SAVAŞ’dır. İstekliler; taşınmaz mal satış şartnamesini 500,00.-TL (Beşyüztürklirası) ücret karşılığında satın alabilirler. İhaleye katılmak için taşınmaz mal satış şartnamesinin/ihale dokümanının satın alınması zorunludur.
3- İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı, muhammen bedeli ve geçici teminata ilişkin hususlar:
Satışı Yapılacak Taşınmaza İlişkin Bilgiler;
 

Mahalle

Ada

Parsel

Yüzölçümü     (m2)

Niteliği

Muhammen Bedel (TL)

Geçici Tem. (TL)

İhale tarihi

İhale Saati

Cumhuriyet

125

7

319,69

Arsa ve bina

2.200.000,00 (KDV hariç)

66.000,00

23/09/2024

14.00

Yukarıda niteliği, özellikleri, muhammen bedeli, geçici teminat miktarı belirtilen taşınmazın satış ihalesi 23/09/2024 tarihi, pazartesi günü saat 14.00’de Bahçeli Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılacaktır.
4- ihaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri:
İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri sunmaları gerekir:
4.1.a) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;
- Gerçek kişi olması halinde (varsa), kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkârlar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
Yoksa, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi,
- Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza sirküleri:
- Gerçek kişi olması halinde, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve noter tasdikli imza beyannamesi,
- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.c) Geçici teminatın belediyemiz veznesine nakit olarak ödendiğine ilişkin belge (geçici teminat nakit olarak Bahçeli Belediye Başkanlığı T.C. Ziraat Bankası Bor Şubesi “TR 34 0001 0002 1633 7765 9250 01” IBAN No’lu hesabına da yatırılabilecektir). Veya geçici teminat mektubu,
4.1.d) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.e) Bahçeli Belediyesine borcu (emlak, ÇTV, Kira, Su vb.) olmadığına dair Bahçeli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmış belge,
4.1.f) İhale dokümanının satın alındığını gösteren vezne makbuzu,
4.1.g) Türkiye’de Tebligat için adres göstermeleri,
4.1.h) İhale şartnamesinin her sayfasının istekli tarafından imzalanmış sureti.
5- Açık teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, İhale Katılım Dosyalarının hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği:
İhale Katılım Dosyaları, ihale tarihi ve saatine olan  23/09/2024 tarihi, saat: 14:00’e kadar Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü, Müdür Hasan SAVAŞ’a teslim edilecektir.
İlan olunur.

Hizmet üretim endeksi azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3.5 arttı

Hazine, Başkent’te 16 adet arsayı yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatıyla satyor!

Konutların ortalama satılma süresi 70 güne çıktı, işler durma noktasına geldi!

Türkiye’de konut fiyatları bundan sonra artar mı?

'Faiz düşecek' diye konut alınır mı? Akademisyenden çarpıcı uyarı: Krediyle ev almanın yeri de zamanı da değil!

Kiracılara 'tahliye davası' şoku! Vakitsiz açılan tahliye davası sonrası süreç sıfırdan mı başlar?

Emekli maaşına 'fark' düzenlemesi geliyor! Yüksek maaş için güncelleme katsayısı yüksek yıl seçilecek!

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!