01 / 05 / 2024

çeşme 'ye Osmanlı kenti projesi geliyor!

çeşme 'ye Osmanlı kenti projesi geliyor!

Türkiye"nin önde gelen turizm merkezlerinden İzmir"in çeşme ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan projeyle 16. yüzyıl dönemi Osmanlı kenti yeniden canlandırılacak.



çeşme Proje Uygulama şžirketi"nin sorumlusu Bedri Esmer, projeyle ilçede 16. yüzyıl döneminden bir Osmanlı kenti inşa edeceklerini söyledi. Projenin Germiyan ile Reisdere bölgesindeki 10 bin dönüm büyüklüğündeki arazi üzerine yapılmasının planlandığını belirten Esmer, şunları kaydetti: œYapılması planlanan kentte, Osmanlı döneminin en güçlü olduğu zaman olan 16. yüzyıl dönemi tekrar canlandırılacak. Oluşturulacak bu kent içinde semt isimleri dönemin bilinen şehirlerinden İstanbul, Manisa, Edirne, Bursa, Amasya ve Konya gibi adlar taşıyacak. Ayrıca bu kentte altın ile kıymetli taşların işleme ve satış merkezleri oluşturulacak. Bazerin-Osmanlı Kenti" projesinin, yurt dışındaki yüksek gelir düzeyine sahip kesimi hedeflediğine işaret eden Esmer œİyi para harcayabilecek turistlere yönelik bu cazibe merkezinde, Osmanlı döneminde üretilmiş tasarımlarıyla altın satış yerleri, kuyum ve sarraf çarşıları yapılacak. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kurulacak atölyeler ile tekrar hayata geçirilecek diye konuştu
Star

Basında yer alan diğer haberler:


'çeşme'ye Osmanlı kenti kuracağız'

çeşme Proje Uygulama şžirketi sorumlusu Bedri Esmer, Dubaili firmayla birlikte gerçekleştirecekleri projeyle ilçede 16. yüzyıl dönemindekilere benzer bir Osmanlı kenti inşa edeceklerini açıkladı

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden İzmir'in çeşme ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan projeyle 16. yüzyıl dönemi Osmanlı kenti yeniden canlandırılacak. Dubaili Emaar şirketi ortaklığıyla çeşme Proje Uygulama şžirketi tarafından gerçekleştirilecek 'Bazarin-Osmanlı Kenti', Türk turizmine yeni bir soluk getirecek.
çeşme Proje Uygulama şžirketi'nin sorumlusu Bedri Esmer, Dubaili Emaar şirketi ile gerçekleştirecekleri projeyle ilçede 16. yüzyıl döneminden bir Osmanlı kenti inşa edeceklerini söyledi. Projenin Germiyan ile Reisdere bölgesindeki 10 bin dönüm büyüklüğündeki arazi üzerine yapılması planlandığını belirten Esmer, şunları anlattı:

DUBAİ DE ORTAK
'Dubaili Emaar şirketiyle yaptığımız görüşmeler sonrasında projeye Ocak ayında başlanılması düşünülüyor. Yapılması planlanan kentte, Osmanlı döneminin en güçlü olduğu zaman olan 16. yüzyıl dönemi tekrar canlandırılacak. Oluşturulacak bu kent içinde semt isimleri dönemin bilinen şehirlerinden İstanbul, Manisa, Edirne, Bursa, Amasya ve Konya gibi adlar taşıyacak. Ayrıca bu kentte altın ile kıymetli taşların işleme ve satış merkezleri inşa edilecek.'
'Bazerin-Osmanlı Kenti' projesinin, yurtdışındaki yüksek gelir düzeyine sahip kesimi hedeflediğine işaret eden Bedri Esmer, 'İyi para harcayabilecek turistlere yönelik bu cazibe merkezinde, Osmanlı döneminde üretilmiş tasarımlarıyla altın satış yerleri, kuyum ve sarraf çarşıları yapılacak' diye konuştu.
Oluşturulacak Osmanlı kentinde bir de altın borsası kurmak istediklerinin altını çizen Esmer, bunun için de yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.
Yeni Asır


Geri Dön