02 / 05 / 2024

Çeşme’ye dev termal kür ve tedavi merkezleri inşa edilecek!

Çeşme’ye dev termal kür ve tedavi merkezleri inşa edilecek!

Çeşme Belediye Başkanlığı’na yeniden Aday Adayı olduğunu açıklayan Başkan Tütüncüoğlu, ilçenin en büyük yarası olan kış turizmini hareketlendirecek dev termal kür ve tedavi merkezinin müjdesini verdi



Çeşme Belediye Başkanlığı’na yeniden Aday Adayı olduğunu açıklayan Başkan Tütüncüoğlu, ilçenin en büyük yarası olan kış turizmini hareketlendirecek dev termal kür ve tedavi merkezinin müjdesini verdi


Çeşme’ye 20 yıla yakın bir süredir belediye başkanlığı görevini sürdürerek hizmet eden Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, geçtiğimiz günlerde 30 Mart 2014’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklamıştı. Sessiz sedasız CHP Çeşme İlçe Örgütü’ne giderek CHP İlçe Başkanı Halil Saatli’ye adaylık dosyasını ileten Başkan Tütüncüoğlu, bir dönem daha hizmet sözü vermişti. Tütüncüoğlu, Ilıca’da yapılacak termal kür ve tedavi merkezi için düzenlediği basın toplantısında görevde olduğu 20 yıl süresince ilçede yaşanan değişimlere dikkat çekti.


Yatay geliştik

Göreve başladığında musluklarından akan tuzlu su nedeniyle, tarım yapılamayan hatta duş alınamayan, fosseptiklerin balık restoranların yakınından denize dökülen Çeşme’nin bugün su sorununun çözüldüğünü, altyapının tamamlandığını ve ‘marka kent’ olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, “Çeşme’yi daha da iyi bir noktaya getirmek için hizmet etmeye devam etmek istiyorum” dedi. Çeşme’de iki kattan yüksek ev yapılmasına müsaade etmeyen yasayı uygulamaya koyarken o dönemki meclis üyeleri dahil herkesin tepkisini aldığını hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Bugün, o zaman koyduğumuz kuralların doğruluğunun farkına herkes vardı. Avrupa yatay yapılaşmaya yeni başladı. Biz bunu Çeşme’de 20 yıldır yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Çeşme griye dönüşmeyecek!

Çeşmemiz hariç neredeyse tüm turizm beldeleri betonlara, birbiriyle bütünleşik çok katlı olan aralarından değil insanın havanın bile geçemediği çarpık yapılara teslim oldu. Biz Çeşme’yi doğal güzelliklerinin yanında düşük katlı, bahçeli, yeşil evleriyle de marka yaptık. Mavi-yeşil Çeşme’nin griye dönüşmesine müsaade etmedim etmeyeceğim de…” dedi. Yıllardır ilçenin mimari yapısını bozup çok katlı bina yaparak ekonomik rant sağlamak isteyenlere karşı yürüttüğü mücadeleyi bugün de devam ettirmek zorunda olduklarını belirtti.

16 bakan engelledi

Çeşme’nin kemikleşen ve çözemediği tek sorununun turizm sezonunun kısalığı ile sakin geçen kış sezonu olduğunu belirten Başkan Tütüncüoğlu, “Şimdiye kadar kış dönemi ilçemize turist getirmesi için turizm firmalarıyla yaptığımız tüm görüşmeler, yatak kapasitemizin azlığı nedeniyle sonuçsuz kaldı. Bu nedenle yatak kapasitemizi artıracak Altınkum’a yapılacak turizm tesisleri için  Ankara  tarafından 21 yıl süresince 16 bakan dönemi boyunca yapılmayan planlar, önümüzdeki en büyük engel. Fakat Ankara’dan bir türlü gelmek bilemeyen planlara rağmen, bir yılmadık, ilçemiz için başka çözüm yolları bulduk ve nihayet uzun bir süredir mücadelesini verdiğimiz termal tedavi ve kür merkezinin ihalesine çıkmaya hazırlanıyoruz.

Esnaf kışın da kazanacak

Ilıca’daki 25 bin metrekare alana inşa edilecek 250 yatak kapasiteli bin kişiyi de ayakta tedavi edebilecek merkezle ilçemizin kış turizminin de hareketlenmesini hedefliyoruz. Çeşme’nin kasasından tek kuruş harcamadan yap-işlet-devret modeliyle 60 milyon liraya inşa edilmesi planlanan bina için bir ay içersinde ihaleye çıkacak. Hem ilçemize kış aylarında turist gelecek hem de Çeşmeli kışın da kazanmaya devam edecek. Türkiye’deki en kapsamlı termal kür ve tedavi merkezi olması planlanan yatırım ile Çeşme’nin kış turizminde de marka olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


Yenigün


Geri Dön