12 / 09 / 2024

Çetinkaya AVM'ler'de hizmet vermeye hazırlanıyor

Çetinkaya AVM'ler'de hizmet vermeye hazırlanıyor

Fehmi Çetinkaya, Almanya'nın iflas eden mağazalar zinciri Karstadt'tan teklif aldıklarını ancak kabul etmediklerini söyledi



Çetinkaya Şirketler Grubu Başkanı Fehmi Çetinkaya, Almanya'nın iflas eden mağazalar zinciri Karstadt'tan teklif aldıklarını ancak kabul etmediklerini söyledi
Türkiye genelinde mülkü kendilerine ait olan 3 bin 500 metrekarelik 17 cadde mağazası ve 150-400 metrekare arasında değişen 55 Piyo mağazasıyla faaliyet gösteren Çetinkaya Şirketler Grubu, bu yıl 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde 5 yeni mağaza daha açacak. Tüketicilerin beklentilerine cevap verebilmek için alışveriş merkezlerinde (AVM) de hizmet verme kararı aldıklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, Neomarin AVM'den gelen teklifi değerlendirdiklerini bildirdi. Çetinkaya, "Gittiğimiz yerde piyasayı allak bullak edeceğimiz endişesi olduğu için bugüne kadar böyle bir teklif gelmediğini düşünüyorum" dedi. Çetinkaya, bu yıl Suriye, Irak ve Mısır'da mağaza açmak istediklerini söyledi.

HADDİMİZİ BİLDİK
Kriz döneminde Almanya'nın iflas eden mağazalar zinciri markası Karstadt'ın kendilerine teklifte bulunduklarını belirten Çetinkaya, şöyle dedi: "Firma yetkilileri bize gelip 300 mağazayı size devredelim, buradaki 7 milyon Türk Çetinkaya markasını biliyor dedi. Bizim bugüne kadar hiçbir bankadan kredi kullanmayışımız da etkili olmuş tekliflerinde. 300 mağaza ve 98 bin çalışanı yönetmek kolay değil. Haddimizi bildik, teklifi geri çevirdik."
Pınar Çelik / Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Tüketicimiz istedi Pendik'te AVM'ye girdik
Yerli ve yabancı birçok markanın alışveriş merkezlerinde mağaza açma yarışına Çetinkaya da dâhil oldu.
Kendi mülkiyeti olmayan yerlerde satış yapmama kararını bozan firma, ilk kiralık şubesini Pendik Neomarin AVM'de açtı. Çetinkaya Şirketler Grubu, ayrıca yıl sonuna kadar 5 büyük, 45 de küçük mağazanın açılışını gerçekleştirecek. Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, alışveriş merkezlerine girmelerinde tüketici isteğinin etkili olduğunu söyledi. Doğrudan ve dolaylı yoldan on binlerce kişiye istihdam sağlayan Çetinkaya, 2015 sonuna kadar da bunu 4 katına çıkarma kararı aldı.

İmalatını yaptığı gömlekleri Adana'da 25 metrekarelik bir dükkânda satarak iş hayatına başlayan Çetinkaya Şirketler Grubu, 2010 ile birlikte alışveriş merkezlerini (AVM) kendine hedef seçti. Şirket, bu kapsamda Krea Grup tarafından işletmesi yapılan Pendik Neomarin AVM'de ilk şubesine kavuştu. Çetinkaya ve Krea Grup, yaptıkları ortak basın toplantısıyla işbirliğine resmiyet kazandırdı. AVM'lerde bulunmanın kendileri için yeni bir başlangıç olacağını belirten Çetinkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, bundan sonraki süreçte tüketiciye daha yakın olacaklarını belirtti. Türkiye'de mağazacılık anlamında yakaladıkları başarılarının tesadüf olmadığını dile getiren Çetinkaya, "Buralara sıfırdan geldik. Yatırımlarımız için tek kuruş dahi kredi kullanmadık. Bütün mağazalarımız bizim kendi mülkümüz." dedi. Şirketin mali bilançosuna çok dikkat ettiklerini belirten Çetinkaya, bu sebeplerden dolayı krizden çok fazla etkilenmediklerini kaydetti. 2009 sonu itibarıyla 385 milyon TL ciro elde ettiklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı, 2010'da ise yüzde 25 büyüme öngördüklerini açıkladı. Çetinkaya, ayrıca Suriye, İran, Irak ve Almanya'da mağaza açma planları olduğunu ifade etti. Krea Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal ise Türkiye'nin krizden hızla çıktığını, bu dönemde de AVM'lerde yeni markalara ihtiyaç olduğunu belirtti.
Bayram Kaya / Zaman


Geri Dön