05 / 05 / 2024

Cevdet Caner Londra'daki lüks evini kaybetmek üzere!

Cevdet Caner Londra'daki lüks evini kaybetmek üzere!

Son 15 yılın en büyük iflasına imza attığı belirtilen Avusturya doğumlu 36 yaşındaki işadamı Cevdet Caner, Londra Mayfair bölgesinde 16 milyon sterline aldığı evini kaybetmekle karşı karşıya



Son 15 yılın en büyük iflasına imza attığı belirtilen Avusturya doğumlu 36 yaşındaki işadamı Cevdet Caner, 2008 yılının başlarında Londra'nın göbeği sayılan Mayfair bölgesinde 16 milyon sterline aldığı evini kaybetmekle karşı karşıya

Almanya'da Credit Suisse, ABN Amro ve Bear Stearns'ten kredi alarak 2004-2007 arasında 1.8 milyar dolarlık gayrimenkul toplayan işadamı Cevdet Caner'in krizle birlikte zor duruma girdiği ortaya çıkmıştı.

Büyük masraf etti
Londra'nın en değerli ve tarihi binalarından biri sayılan binanın tamiri ve bazı değişiklikler için Cevdet Caner'in geçen yıl 30 Mayıs'ta "Tarihi Eserler Dairesi" ve belediyeden evin restorasyonu ve bazı değişiklikler için izin aldığı öğrenildi.
2 ay gibi kısa bir sürede restore edilen bina için Caner'in 6 milyon sterlin harcadığı belirtiliyor. 14 Charles Street'teki evin bahçe ve garajlar dahil yüz ölçümü 1050 metre kare.
Caner'in Londra'daki evini kaybetmek istemediği ve "Bu evi kendi paramla aldım, restorasyonu için de harcanan paraların hepsi benim cebimden çıktı" dediği öğrenildi. 

Monako merkezli şirketi batırdı
Kürt kökenli olduğu belirtilen Cevdet Caner, Londra ve Avusturya arasında gidip geliyor. İflasına neden olan "Level One" adlı emlak yatırım firması ise Monako merkezli.
Cevdet Caner, 2002 yılında Alman CLG çağrı merkezini kurdu. Çağrı fiyatlarının yükselmesi ve yönetimle arasındaki görüş farklılarından dolayı firmadan ayrılan Caner, emlak alım satım işlerine başladı. 2005 yılında Level One adlı Monako merkezli emlak yatırım şirketinin sahibi oldu. 

Konutta büyüdü
Cevdet Caner'in Level One adlı gayrimenkul yatırım grubu, başını Credit Suisse Group'un çektiği kredi verenlere 1.5 milyar euro borçlanınca, portföyünde bulunan konutların masraflarını ödeyemez oldu.
Level One, 2004 - 2007 yılları arasında, çoğu eski Doğu Almanya'daki komünist dönem yapıları olmak üzere 1.85 milyar dolarlık konut ve 400 ticari gayrimenkul satın aldı. Grup neredeyse tamamı borçla Almanya'da 27 bin konuta sahip oldu. Caner, kredilerinin yüzde 90'ını Credit Suisse, ABN Amro ve Bear Stearns'ten sağladı. Ancak krizle birlikte gayrimenkul balonu tersine döndü.
Milliyet

Level One, tamamı borçla Almanya'da 27 bin konut aldı


Geri Dön