12 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...



AFET ÇALIŞMALARINA SIKI DENETİM!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında bilim insanlarının uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate aldıklarını ifade ederek "Hiç kimse merak etmesin, 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz." dedi.

Özhaseki, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, afet bölgesindeki inşa sürecini hızlandıracak Yerinde Dönüşüm Projesinin vatandaş nezdinde büyük teveccüh gördüğünü belirtti.

Bununla birlikte kamuoyunda gündeme gelen bütün iyi niyetli kaygıları anladıklarını ve bu kaygıları giderecek bütün tedbirlere uydukarını belirten Özhaseki, bu süreçte bilim insanlarının uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate aldıklarını söylereyek bunun çok önemli ve değerli bulduğunu aktardı.

"Hiç kimse merak etmesin" diyen Bakan Özhaseki, "11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

HERHANGİ AKSAKLIKTA TOKİ DEVREYE GİRECEK!

Bakan Özhaseki, hibe ve kredileri, inşaatların hak ediş düzeylerine göre vererek, inşa aksamalarının da önünü kesecekelerini ve her projeyi, bölgede kurdukları "Yapım ve Dönüşüm Ofisleri" ile takip ve kontrol edeceklerinin altını çizdi.

Bakan Özhaseki, eğer taahhüt edilen inşaatlarda bir aksama olursa Bakanlığın ve ülkenin yüz akı TOKİ'nin devreye girerek inşa faaliyetini tamamlayacağını söyledi. TOKİ, bu sürecin en büyük güvence noktası olarak hazır bulunacağını aktaran Özhaseki, "Vatandaşlarımız güvenli konutlarına yerleşene kadar bölgeden ayrılmayacağız. İnşallah 11 ilimizde afetlere dirençli yapıları hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Vergisiz iPhone ne kadar? Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

9 milyon emekliye kök aylık şoku! Temmuz'da zam alamayan emekliler olacak mı? Aman dikkat!


Geri Dön