08 / 05 / 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 3 bin personel alacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 3 bin personel alacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal konut projesinin 200 bin kişiye iş imkanı yaratacağını belirterek, 50 bin gence bu şantiyelerde istihdam imkanı yaratılacağını söyledi. 



Giresun Bulancak Millet Bahçesi'nde organize edilen, "Gençlik Buluşması" programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  gençlere 81 şehirde her şeyin bulunabildiği, ulaşılabildiği, parklarıyla, ormanlarıyla güzel bir ülke bırakmayı amaçladıklarını ifade etti.

BAKANLIĞA 3 BİN PERSONEL ALINACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2023 yılında şantiyelerde gençlere iş imkanı sağlayacağını dile getiren Bakan Kurum, gençlere istihdam oluşturmak için yeni projeler geliştirdiklerini ifade etti. Kurum, 2023 yılında 3 bini kendi bakanlıklarında olmak üzere toplam 50 bin gence istihdam sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Bakan Kurum, "2023 hedefimiz 50 bin gence istihdam oluşturmak. Bunun yaklaşık 3 binini bakanlığımızda personel olmak üzere çeşitli birimlerde gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

TOKİ'nin gerçekleştireceği  "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin dolaylı olarak 200 bin yeni istihdam sağlayacağını dile getiren Kurum, "Burada gençler çalışacak. Şartnamelere yeni zorunluluklar getiriyoruz. Örneğin, yeni mühendis ve mimar çalıştırma zorunluluğu getirilecek. Önümüzdeki süreçte de istihdam adına gençlerimizin umudu adına, geleceği adına bu projeleri yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

İklim değişikliğinin etkilerinin son yıllarda fazla hissedilir hale geldiğine de dikkat çeken Kurum, "Afetlerin sayısı, sıklığı, şiddeti her gün artıyor. Dünyamız ısınıyor ve bu ısınmayla birlikte iklim değişikliğinin etkilerini sellerle, yangınlarla, hortum, fırtına gibi afetlerle yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bir taraftan da iklim değişikliğinin etkilerini aza indirmek için ortaya koydukları hedefler doğrultusunda çalıştıklarını aktardı.

SU İÇİN VERİMLİLİK VURGUSU

Öte yandan su kaynaklarının verimli kullanımı amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik yürürlüğe girdi. Bakan Kurum düzenlemeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak 10 yıl içinde küresel kıtlık yaşanabileceğini ifade etti. Bakan Kurum, "Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğimizi bu çerçevede günümüz şartlarına göre düzenledik. Resmi Gazete'de yayımlandı" ifadesini kullandı. (Akşam)


Geri Dön