29 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Bu vergi mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için 2 taksitte veriliyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..



Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Bu vergi yılın belli dönemlerinde mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için veriliyor.


Vergiyi mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz malların sahibi değil, kullanıcıları ödemekle mükellef oluyor.


Çevre temizlik vergisi mesken ve işyerleri için farklı şekilde ve farklı oranlarda ödeniyor. Meskenlerde çevre temizlik vergisi su faturasına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyede ödeme yapılması gerekiyor. 


Çevre temizlik vergisi belediyeye iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs ayında ödenen çevre temizlik vergisinin 2. taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2015 yılı için çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı.


Vergiden sorumlu olan işyeri mükelleflerinin öncelikle belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor. Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar:


İşyerleri  

1 - Maliye Vergi Levhası

2 - Ticaret Sicil gazetesi

3 - Çevre Temizlik Vergisi Bildiriminin doldurulması

4 -  Varsa Belediyemiz Zabıta Ekipleri Tarafından Düzenlenen İşyeri Denetim Formu

5 -  Başka bir şahsın bildirimini verecekler için vekaletname sureti

Bunun yanı sıra tüm işlemlerde TC Kimlik Numarası bulundurulacaktır.



Vergi takvimi Kasım 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön