04 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi ikinci taksiti!

Çevre temizlik vergisi ikinci taksiti!

İşyeri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalar İle Su İhtiyacını Belediyece Tesis Edilmiş Su Şebekesi Haricinden Karşılayan Konutlar İçin ödenecek 2013 Yılı Çevre Temizlik Vergisinin 2. taksit ödemeleri yarın başlıyor...



Çevre temizlik vergisi ikinci taksiti!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi olarak tanımlanıyor.


Çevre temizlik vergisi konutlar ve işyerleri sahiplerinden alınıyor. Ancak, mesken olarak kullanılan konutlar için çevre temizlik vergisi,su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. 


Buna göre vergi, belediyeye gidip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


İşyerleri için böyle bir uygulama söz konusu değil. İşyeri sahiplerinin çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


2013 yılı çevre temizlik vergisi taksit dönemleri

1. taksit : Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

2. taksit : Kasım ayı.


2013 yılı vergi takviminde yer alan bilgilere göre işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar ile su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden Karşılayan konutlar için çevre temizlik vergisi ikinci taksiti 1 Kasım 2013 ile 2 Aralık 2013 tarihleri arasında ödenecek.



Çevre ve temizlik vergisini kim öder?
Çevre Temizlik Vergisine İlişkin Belediye Kanunu Genel Tebliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön