03 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?



Çevre temizlik vergisi konutlarda su faturasına yansıtılıyor. Ancak işyerleri için bu verginin belediyelere giderek ödenmesi gerekiyor.  Çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle, metreküp başına büyükşehir belediyelerince belirlenerek hesaplanıyor.

Çevre temizlik vergiisi metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 68 kuruş, diğer belediyelerde 50 kuruş olarak açıklandı. 

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Çevre temizlik vergisini, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından ödenmesi gerekmektedir. Vergiyi ödeyebilmek için çevre temizlik vergisi bildirim formunun doldurulması gerekiyor. Bildirim formu bir defaya mahsus olmak üzere doldurulur. Sonraki işlemler ve değişiklikler için çevre temizlik vergisi mükellef sicil numarası ile takip ediliyor. 

Herhangi bir adres değişikliği ya da emlak ve satımlarında bağlı bulunulan belediyenin, bu durumdan haberdar edilmesi gerekiyor. Kişi mülkün sahibi ise mülk satıldığında, kişi kiracı ise taşındığında bağlı olunan belediyenin Hesap İşleri Müdürlüğüne, bir dilekçe ile başvurarak değişikliklerin bildirilmesi gerekiyor.

Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir?


Geri Dön