29 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırma nerede yapılır?

Çevre temizlik vergisi yapılandırma nerede yapılır?

Çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren torba yasa ile yapılandırılabiliyor. Peki, Çevre temizlik vergisi yapılandırma nerede yapılır? Çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?



Çevre temizlik vergisi yapılandırma nerede yapılır?

Çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren torba yasa ile yapılandırılabiliyor. Kanun kapsamına; Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları alınıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi yapılandırma nerede yapılır? Çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?


Çevre temizlik vergisi yapılandırma işlemleri:

Çevre temizlik vergisi yapılandırma için 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyelerin mali işler müdürlüğüne gidilerek müracaat edilmesi gerekiyor.


Bu tarihin kaçırılması halinde vergi mükellefi, yapılandırma fırsatından faydanalamıyor. Bu nedenle aftan yararlanmak isteyen tüm borçluların 30 Kasım'a kadar başvurularını yapması gerekiyor.


Vergi borcunun ödemeleri ise Aralık ayında başlıyor. Peşin bir şekilde ödenebilen vergi borçları taksitli bir şekilde ve kredi kartı ile de ödenebiliyor.


Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlayan ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor.


Ödeme sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



Emlak vergisi yapılandırma şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön