28 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014!

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014!

6552 sayılı Torba Yasasının Eylül 2014 'te yürürlüğe giren maddeleri gereğince emlak ve çevre temizlik vergilerinde yapılandırma yapılabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014..



Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014!

6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun Eylül 2014'te yürürlüğe giren maddeleri gereğince emlak ve çevre temizlik vergilerinde yapılandırma yapılabiliyor.


Yapılandırmadan yararlanılabilmesi için başvuru tarihleri içerisinde belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Aksi halde, yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Torba yasası ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı;


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, taksitlendirilebiliyor.


Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor. Yapılandırılan borç ödemeleri ise 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor.


İlk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir. 


Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir. Taksitler kredi kartıyla da ödenebilecektir.



Çevre temizlik vergi muafiyeti!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön