30 / 04 / 2024

çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Özelleştirme Yüksek Kurulu'na atandı!

çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Özelleştirme Yüksek Kurulu'na atandı!

Başbakan Erdoğan, Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) sürpriz bir ismi atadı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın kurul üyeliği sona erdirildi. Onun yerine çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, üye olarak atandı



Başbakan Erdoğan'ın Başkanlık ettiği ÖYK'da sadece 4 bakan görev yapıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet şžimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve yeni dönemde Erdoğan Bayraktar kurulun üyeleri olarak belirlendi. Yeni ÖYK'da Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan yer almazken; Bayraktar'ın tercih edilmesi dikkat çekti.

Başbakan'ın belediye başkanlığı döneminden itibaren yakın çalışma arkadaşlarından olan Bayraktar, yaklaşık 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAşž'ta genel müdürlük yaptı. İlk Erdoğan hükümetinin kurulmasıyla getirildiği  TOKİ  Başkanlığı görevini ise 9 yıl sürdürdü. Bu süre içinde 500 bin konutun yapımına başlayan ve bunlardan 350 binini tamamlayan Bayrakrat, 12 Haziran seçimlerinde de milletvekili olup, Kabineye girmeyi başardı.

ÖZELLEşžTİRME GÜNDEMİ YOĞUN

61. hükümetin önünde çok büyük özelleştirme projeleri yer alıyor. Elektrik Dağıtım Özelleştirmeleri; Elektrik Üretim, köprü ve otoyol özelleştirmelerinin yanısıra Halk Bankası, Telekom, Milli Piyango, THY ile liman ihaleleri portföyde dikkat çekiyor.

Aysel Alp / HÜRRİYET


Geri Dön