28 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türk Kızılay ve Yeşilay arasında protokol imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türk Kızılay ve Yeşilay arasında protokol imzalandı!

Protokol çerçevesinde Türk Kızılay ve Yeşilay'a 76 şehirde 676 bin metrekare üzerindeki 20 hizmete hazır hazine taşınmazı bina tahsis edildi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, imzalanan iş birliği protokolü ile Türk Kızılay ve Yeşilay'a 76 kentteki bazı hazine taşınmazları 49 yıl süre ile bedelsiz tahsis edildi.

Bakanlık tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, hazine taşınmazları üzerinde gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projelerine destek olmak için harekete geçilerek Türk Kızılay ve Yeşilay ile iş birliği protokolleri imzalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlık, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele alanında ve kuruluş amaçlarına uygun şekilde kullanılmak amacıyla talep ettiği hazine taşınmazları ile Türk Kızılay'ın afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri, korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, güvenli kan teminini sağlamak ve diğer kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak için talep ettiği hazine taşınmazlarını 49 sene süre ile bedelsiz tahsis etti.

Protokolle, 76 şehirde 676 bin metrekare üzerindeki 20 hizmete hazır hazine taşınmazı bina, Yeşilay ve Türk Kızılay'ına tahsis edildi.

Buna göre, Yeşilay Rehabilitasyon ve Yeşilay Danışmanlık Merkezleri olarak kullanılmak için 31 kentte toplam 140 bin metrekare yüz ölçümlü hazine taşınmazı üzerinde 49 sene süreli bedelsiz irtifak hakkı tesisi işlemi yapıldı.

Kızılay için ise 45 şehirde 536 bin metrekare yüz ölçümlü hazine taşınmazı üzerinde kan bağış merkezi ve afet müdahale merkezi, aşevi, hizmet binası, depo, lojistik merkezi, hizmet ve sosyal tesis, geçici konaklama alanı, ilk yardım eğitim yeri gibi faaliyetlerde kullanılmak üzere 49 sene süreli bedelsiz irtifak hakkı tesis edildi.


Geri Dön