28 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karadeniz Filyos Limanı için harekete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karadeniz Filyos Limanı için harekete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Filyos Vadisi projesinin en önemli ayağı olan limanın 20-30 bin kişiye iş sağlayacağını açıkladı



Yıllardır sürüncemede kalan Karadeniz bölgesinin en büyük projelerinden Filyos Vadisi projesinin en önemli ayağı olan Filyos Limanı’nın önündeki en büyük engel olan imar planları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin Karadeniz’deki en büyük limanı olacak Filyos’la ilgili yaptığı açıklamada, 20-30 bin kişilik istihdam yaratacak projenin bölgenin istihdam yapısını değiştireceğini ve İstanbul Limanı’nın yoğunluğunun da azalacağını belirtti.

Filyos Limanı’nın yapımın Filyos Vadi projesinin hayata geçirilebilmesi için önemli olduğu kaydedilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “Limanın yapımı halinde kurulmuş olan Serbest Bölge’nin de etkin hale gelmesi sağlanacak. Filyos Vadisi projesi ile bölge ekonomisine katkı sağlayarak bölgeyi önemli bir ticaret merkezi haline getirmek, Filyos Limanı’nın Türkiye deniz taşımacılığı ihtiyacının yüzde 10-15’ini karşılayacak, yaklaşık 20 bin-30 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlanarak istihdam sorunu da çözmüş olacaktır. Projeyle bölge göç veren değil göç alan bir cazibe merkezi haline gelecek.” 

Star

 


Geri Dön