22 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yabani hayvan geçişlerini korumaya aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yabani hayvan geçişlerini korumaya aldı!

Bakanlık, Konya – Mersin demiryolundaki yabani hayvan geçişlerini korumaya aldı. Bakanlık demiryolunda yabani hayvanların geçiş noktası olduğu tespit edilen alanlara hayvanların rahat geçebilmeleri için menfezler yerleştirilmesini şart koştu...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2.5 milyar liraya mal olması beklenen Konya- Mersin demir yolu projesi  ÇED raporuna, 15.10.2012 Tarihinde olumlu karar vermişti. ÇED raporu onaylanan hattın  yapımı   bu yıl içinde başlanması planlanıyor.


Ancak Bakanlık demiryolu  güzergahı üzerinde yaptığı incelemelerde hattın bazı  alanlarının  yabani hayvanların geçiş güzergahı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla harekete geçen Bakanlık, hayvanların demiryolundan olumsuz etkilenmemeleri için hattın yapımını üstlenecek  firmaya hayvanların rahatça geçebileceği menfezler yapması şartını koydu.


Bakanlık özellikle büyük projelerde hayvan ve bitki türlerinin zarar görmemesi için yoğun çaba sarf ediyor. İnşa ve işletme faaliyetleri sırasında bitki ve hayvan türlerini Çevre ve Şehircilik İl  Müdürlükleri vasıtasıyla düzeli olarak inceliyor.




Geri Dön