06 / 05 / 2024

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın faaliyetleri TBMM'de!

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın faaliyetleri TBMM'de!

100 Günlük Eylem Planı kapsamında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bazı faaliyetler meclis gündemine taşındı..



Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı nın faaliyetleri TBMM de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, 100 Günlük Eylem Planı kapsamında Bakanlığın faaliyet alanında yapılacak olan bazı çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukçuoğlu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Kabukçuoğlu önergesinde "Hükümetin "100 Günlük Eylem Planı, Cumhurbaşkanı tarafından 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanmıştı." dedi. Kabukçuoğlu, yapılan açıklama ile geçen süre arasında gerçekleştirilen 6 faaliyeti sordu.

Kabukçuoğlu'nun soruları

1- Kanal İstanbul Projesi kapsamında devri tamamlanan taşınmazların yüzölçümü nedir?

2- Yapımı tamamlanan, temeli atılan ve projesi başlatılan Millet Bahçelerinin illere göre dağılımı nedir? Açılışlarının yapılması için öngörülen süre nedir?

3- Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapımı tamamlanan, devam eden ve proje aşamasında bulunan işyeri ve konut sayısının illere göre dağılımı nedir?

4- Yerel yönetimlerin altyapısının güçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmalar nelerdir?

5- Ülkemizdeki kamu konutlarının sayısının illere göre dağılımı nedir? Kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması konusunda tarafınızdan yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar nelerdir?

6- Atıl durumdaki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmalar nelerdir?

 


Geri Dön