27 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde Kanal İstanbul yoğunluğu!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde Kanal İstanbul yoğunluğu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşların İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akını sürüyor.



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından hazırlanan çılgın proje Kanal İstanbul ÇED itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran vatandaşlar İstanbul’daki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akın ediyor. Dün başlayan yoğunluk, bugün de devam ediyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Beşiktaş ve Ataşehir ilçelerinde yer alan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri adeta yurttaşların Kanal İstanbul itirazı için akınına sahne oluyor. He iki ilçede de itiraz dilekçesini sunmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine karşı çıktıklarını söyleyerek, projeye karşı olanlara da dün bir çağrı yapmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık tarihinde Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etmiş, rapor; 10 gün süre ile askıda kalacak ve yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacak. İtirazlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek (İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne fax için numara: 0216 687 44 06) ya da CİMER üzerinden de yapılıyor. 23 Aralık Pazartesi günü başlayan süreç 2 Ocak tarihinde son buluyor.

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!

Kanal İstanbul için kim ne dedi? 


Geri Dön