24 / 05 / 2024

Çevreyi korumak için tedbir almak şart!

Çevreyi korumak için tedbir almak şart!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melih Melik Kara, şehirde çevre kirliliğine neden olan etmenler ve çözüm önerileri konusunda belediyelerle sık sık toplantılar düzenlendiğini söyledi. Kara, çevreyi korumak için tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.




Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda çevre kirliliğine neden olan etmenler ve çözüm önerileri konuşuldu. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürü Melih Melik Kara, Çevre Yönetimi Şube Müdürü Ramazan Uçar, Müdürlük personeli ve Belediyelerden gelen temsilciler katıldı.


Toplantıda katılımcılara çevre kirliliğine neden olan etmenler ve çözüm önerilerini anlatan Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melih Melik Kara, evsel nitelikli atıklar, bitkisel atık yağlar, hafriyat atıkları ve tıbbi atıkların tekniğine uygun olarak toplanıp, depolanıp, uzaklaştırılması konularında fikir alışverişi yapıldığını ifade etti. Kara, "Su kirliliği konusunda atık su arıtma tesisinin kurulması ve işletmeye geçmesinin akarsu kaynakları için önemlidir. Hava kirliliği konusunda kullanılmasına izin verilmeyen menşei belli olmayan kömürlerin kullanımını önlemek için yapılan denetimlerde zabıta memurlarına düşen görev ve yetkileri mutlaka yerine getirmeleri gerekir. Ayrıca canlı müzik işletme ruhsatı almadan önce kurumumuz tarafından istenen evrakların tam olup olmadığı konusunda araştırmalar yapılması gerekir." dedi.


Kırıkhan Olay


Geri Dön