14 / 05 / 2024

Çevrimiçi Karşıyaka Projesi başladı!

Çevrimiçi Karşıyaka Projesi başladı!

"Çevrimiçi Karşıyaka" ile kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere; bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye; Karşıyaka'daki tüm organizasyon bilgilerine bir akıllı telefon aracılığıyla ulaşılabilecek.




Karşıyaka Belediyesi,  İzmir  Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen Çevrimiçi Karşıyaka Projesi'ni başlattı. Projenin protokolü Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban tarafından imzalandı. İZKA'nın "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı" kapsamında 325 bin TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanan proje, Karşıyaka'yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, akıllı cep telefonlarından tek tuşla ulaşma imkanı sağlayacak.


Hedef 50 bin kişi

Bir akıllı telefon uygulaması olan "Çevrimiçi Karşıyaka" ile kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere; bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye; Karşıyaka'daki tüm organizasyon bilgilerine bir akıllı telefon aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca, mobil anket çalışmaları ve yön-yer bulma planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle, kent genelinde en az 50 bin kişiye ulaşılacak.


"Bilgiye kolay ulaşım"

Belediye olarak toplumun hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Akpınar, "İnsanların bilgiye kolay ulaşması gerekiyor. Bu protokolle birlikte artık Karşıyaka'da yaşayan veya kente yeni gelen herkes akıllı telefonlarından istedikleri bilgiye ulaşabilecek" dedi. İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ise "Bu proje, bilgi teknolojilerinin kent hayatında kullanılabilmesine yönelik önemli katkılar sağlayacak. Karşıyaka Belediyesi'ni ve ekibini tebrik ediyoruz. Projenin olumlu sonuçlarını bir yıl sonra hep beraber göreceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön