27 / 04 / 2024

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Bu kapsamda Ceyhan’ın imar sorununu çözüme kavuştu.



Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Başkan Hülya Erdem, “Ceyhan’ın imar sorununu çözüme kavuşturmaktan büyük onur duyuyoruz” diye konuştu. 

Ceyhan Belediyesi'nde yer alan habere göre; bölgede önceki dönemlerde meydana gelen sorunlar nedeniyle imarın durması büyük sıkıntılar taşırken, Derman belediyecilik müteahhitlerin ve sektörün “Derman’ı” oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ceyhan’ın lokomotifi diye tabir edilen imar sorununa ekibimizle büyük bir gayret sergileyerek çözüme kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Başkan Erdem, “Bir önceki dönemde yapılmış olan Ceyhan 1/5000’lik nazım imar planı ve 1/1000’lik uygulama imar planı TCDD’nin mekansal planlar yapım yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesi ile açmış olduğu dava neticesinde iptal edilmiştir. Belediyemiz tarafından ilgili hüküm ve yönetmelikler uygun olarak hazırlanmış olan 1/5000’lik Nazım İmar Planı Adana Büyükşehir Belediye meclisinde bugün onaylanmıştır. Ceyhan’ımıza  hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön