Ekonomi

Çeyrek altın fiyatları dolara inat yükseldi! Altında yeni rokorun kırılacağı tarihi uzmanlar açıkladı

ABD Merkez Bankası FED'in doların gücünü artıran fazi hamlesinen sonra dolardaki yükselişin hızı kesildi. Yatırımcı dolar her ne kadar değer kazansa da her zamanki göz ağrısı altından vazgeçmiyor. Altın fiyatları son günlerde dolara inat yükselmeye deva ediyor. Altının ons fiyatı önceki gün 1

Dolar ve ABD varlıklarındaki yükselişin hızını kesmesiyle altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Altının ons fiyatı önceki gün 1.800 doların altını görerek 3 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

Dün ise hafif bir yükselişle 1.815 dolara çıktı. Ons fiyatı 1.800 doların üzerinde tutunurken an itibarıyla 1.845 doları gördü. Günlük yükselişi yüzde 0.6'yı buldu. Bu yükselişte ABD hazine tahvil getirilerindeki düşüş etkili oldu. ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi yüzde 2.98'den yüzde 2.88'e çekildi.

DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ

Bunun yanında doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de bugün yüzde 0.4 düştü. Bu düşüşler altına talebi artırdı.

Yurt içinde ise piyasalar kapalı olsa da yurt dışı merkezli işlemlerde dolar/TL yüzde 0.2 yükselerek 15.97'yi aştı. Ons fiyatındaki yükselişin de etkisiyle gram altın fiyatı 930 liradan 938 liraya yükseldi.

ÇEYREK ALTIN BİN 563 LİRA

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 957 liradan işlem gördü.

Çeyrek altın 1.563 lira, Cumhuriyet altını da 6.329 liradan satıldı.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "ekonomide yumuşak iniş" için gereken her şeyi yapacakları sinyalini vermesinin ardından dün yüzde 1,36 yükselişle günü 1.841,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, 1,845 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmelerin, daha agresif merkez bankaları ve büyüme odaklı endişelerin gündemde kalmasına neden olduğunu ifade etti.

Yatırımcıların riskli varlıklardan güvenli limanlara yönelimi sürerken, mevcut endişelerin aşırı fiyatlandığına dair görüşlerin de olduğuna işaret eden analistler, Çin Merkez Bankası'nın 5 yıllık referans kredi faizini yüzde 4,60'tan yüzde 4,45'e indirmesinin küresel ölçekte piyasaları desteklediğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

 

Çiftçi haberi FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin tepesini artırdı! Canlı yayında bardak fırlattı

TOKİ'den ucuz konut almak için hesap yapanlara kötü haber geldi! Fiyatlara büyük zam geldi

Yüksek kiralara karşı hükümet harekete geçti! Ev sahiplerinin elini kolunu bağlayacak yasal düzenleme geliyor

Milyonların beklediği TOKİ'den ucuz ve indirimli konut projesinin tarihi belli oldu! İl il açıklandı

 TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika iptali! 'Bir ihtimal kalacak' diyerek açıkladı

Emekli maaş zammı asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası hükümetten bomba adım