18 / 05 / 2024

Chanel, Dior, Laduree gibi dünya markaları yakında İstanbul'da!

Chanel, Dior, Laduree gibi dünya markaları yakında İstanbul'da!

'Cream de la creme' markalar İstanbul'u gözüne kestirdi. Dior, Chanel, Laduree, Obika, Cipriani, YSL mağaza açıyor. İstanbul'a olan ilgilerini de 'ekonomideki istikrarın rolü' diye açıklıyorlar



Son yıllarda Türkiye'de açılan Gucci, Armani, Louis Vuitton, Prada, Hermes, Harvey Nichols, Brandroom mağaza açmak için gün sayan dünya markalarına iyi birer referans oldu. Aklınıza gelebilecek her marka Türkiye ile ilgili araştırma yapıyor. 2009'da dünyada yaşanan kriz nedeniyle mağaza açma planlarını askıya alan lüks markalar işler düzelmeye başlayınca yeniden harekete geçti. Lüks markaların Türkiye'yi seçmesinin nedenleri arasında aktif ve genç bir nüfus olmamız ve de ekonomideki istikrar yatıyor.

LÜKSE İLGİ ARTIYOR
Geçen hafta İstanbul'un lüks otellerinin yüzde 100 doluluk oranlarını gündeme getirmiştik. Bunun başlıca sebepleri olarak, farklı destinasyonlardan İstanbul'a direkt seferlerin artması, dünyada İstanbul'un popülaritesinin yükselmesi olarak sıralayabiliriz. Bu sebepler lüks markaların Türkiye'yi seçmesinde de etkili oluyor. Bütün lüks markalar ekonomideki istikrarın ve yatırımcıların önemine dikkat çekiyor. Yatırımlar birçok iş insanının şehre sık aralıklarla seyahat etmesini ve şehrin tanıtılmasını sağlıyor. İstanbul'a gelen misafir profili de oldukça değişti ve gelişti. İstanbul'a karşı büyük bir merak ve güven var. Bilgi seviyesi yüksek, sofistike ziyaretçiler de İstanbul'da ilgi alanlarına göre farklı seçenekler ve yüksek kalite bulabiliyorlar. Bu da şehri diğer dünya şehirleri kadar cazip ve tercih edilir kılıyor. Eskiden cruise gemilerinin sadece bir durak olarak uğradıkları İstanbul, artık ana destinasyon olarak tercih ediliyor. Bütün bunlar da bu lüks markaların ilgisini çekiyor ve gelmesini sağlıyor.

Chanel ve Dior bayrak mağazaları açacak. Laduree ekimde geliyor. Obika kasımda Kanyon'da açılıyor. The Edition oteli içinde açılmayı bekleyen Cipriani gün sayıyor. YSL de görüşmeye başladı

LADUREE
Küçük Bebek'te karakolun yanında ahşap panonun arkasında bugünlerde hummalı bir çalışma var. Laduree, ekimde mağazasını açıyor. Laduree, makaronlarıyla 1862'den beri efsane. Doğum yeri Paris'te Champs Elysees'deki dükkanından bir kutu makaron almak için 45 dakika beklemişliğimiz var.

CIPRIANI
Bilindiği üzere iş adamı Mübariz Mansimov, Levent'teki HSBC eski genel müdürlük binasını 'The Edition' adında 7 yıldız konforunda bir otel yapıyor, içine de dünyanın en iyi restoranları arasında gösterilen Cipriani'yi açıyor. Duyduklarıma göre otelin inşası hızla süren içindeki restoran için personel Londra Cipriani'de eğitim alıyorlarmış. Hatta içlerinde Zuma İstanbul'dan transfer olan personel bile varmış. Son olarak BM Güvenlik Konseyi'ne 2009- 2010 yılları için üyeliğe seçilen Türkiye, aldığı 151 oyluk seçim galibiyetini New York Cipriani'de kutlamıştı. Mustafa Koç ise 45. doğum günü şerefine bu restoranı kapatmıştı.

DIANE VON FURSTENBERG
Ferre, D&G ve Guess'in de olduğu 13 dünya markasını Türkiye'deki moda tutkunlarıyla buluşturan çetindoğan çifti; geçen yıl da Harvey Nichols'ı devralmıştı. çift, bu kez de İstanbul'da Diane von Furstenberg'in (DvF) butiğini açtı. n YSL Eski Maçka Hotel'in yerini de alan Demet - Cengiz çetindoğan çifti, inşaatını 2011'de tamamlamayı planladıkları otelin altına Yves Saint Laurent markasını açmak üzere görüşmelere başladı.

5 uğurlu sayısı, açılış 5 Kasım
CHANEL 1974 yılında Alain Wertheimer firmanın kontrolünü aldı.1983 yılında Karl Lagerfeld tasarımcı olarak başladı ve hala Chanel'de, gerçekten rekor gibi bir şey bu... 2008'de 8.67 milyar dolar olan marka değeri; 2009'da krize rağmen 9.22 milyar dolara çıkarak dünyanın en değerli beşinci lüks markası olmaktan dördüncülüğe çıktılar. (Millward Brown firmasının Forbes için yaptığı araştırmaya göre) Aynı dönemde Cartier ise dördüncülükten yedinciliğe düşmüş. Markanın en çok satılan ürünleri kapitone çantaları düz babet ayakkabıları ve parfümleri... Chanel Abdi İpekçi'deki 'bayrak' mağazasını Kasım'ın 5'inde açılıyor. Bu çalışmalarda ünlü İtalyan mimar Marco Pestalozza Chanel tarafından getirildi ve mevcut dükkanın cephe tasarımını sürdürüyor. İlk defilesini ayın 5'inde yapan Chanel, bu nedenle 5 rakamını uğurlu kabul ediyor. Markanın bütün koleksiyonları hala 5 şžubat ve 5 Ağustos günlerinde sergileniyor.

Dünyaca ünlü mozarella restoranı
OBIKA isimli mozzarella barı Kasım'da Kanyon'da açılıyor. İtalyan restoran dünyanın birçok yerinde var. Tütsülenmiş, krema formunda mozzarellalar çok lezzetli. Obika'nın içerisi son derece modern bir dekorasyona sahip. Sahipleri mozzarella işinde 2. kuşak.
Sabah/Sinan ÖZENDİNCİK


Geri Dön