16 / 05 / 2024

Chelsea Hotel satışa çıkarıldı!

Chelsea Hotel satışa çıkarıldı!

New Yorklu sanatçıların sığınağı Chelsea Hotel satılıyor. Sir Arthur Clarke'tan Sid Vicious'a kadar birçok S yeteneğe esin veren Chelsea Hotel, 65 yıl boyunca üç aile tarafından işletildi



New Yorklu sanatçıların sığınağı Chelsea Hotel satılıyor. Sir Arthur Clarke'tan Sid Vicious'a kadar birçok  yeteneğe esin veren Chelsea Hotel, 65 yıl boyunca üç aile tarafından işletildi. Aileler adına açıklama yapan Loren Riegelhaupt, "Otel el değiştirse de mücadele veren sanatçılar için bir sığmak olarak kalmaya devam edecek" dedi. Riegelhaupt, tarihin, oteli bugün olduğu yere getirdiğini söylerken, "Oteli satin almakla ilgilenebilecek herhangi biri, Chelsea Hotel'in 'Chelsea Hotel' olduğunu biliyor," dedi ve sözlerine otel için talep edüen bir fiyat olmadığım ektedi.

Chelsea Hotel'den kimler geçti
Chelsea Hotel'de bugüne dek birçok yazar, şair, ressam ve müzisyen kaldı. Sir Arthur Clarke, Sid Vicious, O. Henry, Thomas Wolfe, Arthur Müler, Andy Warhol, Janis Joplin, Jimi Hendrbc, Jim Morrison ve Leonard Cohen bu isimlerden sadece bazılan. E tabii otelde kalan isimler sanatçı olunca, otelin de birçok efsaneye ev sahipliği yapması kaçınılmaz oluyor. Punk'm en önemli gruplanndan Sex Pistols'un kurucusu ve punk kültürünün en önemli ikonlanndan Sid Vicious, uyuşturucu etkisiyle 1978 yılında kız arkadaşı Nancy Spungen'i Chelsea Hotel'de öldürmüştü. Otelde yaşanan bir diğer efsane ise Cohen'in Janis Joplin kaçamağıdır. Hatta Leonard Cohen bu kaçamağı şarküaşürmıştır da. Bob Dylan gibi bir efsanenin de şarkısına konu olan otel, 1883 yılında New York'ta, zamanın tiyatro bölgesi olan, yedinci ve sekizinci bulvann arasında kalan 23'üncü sokakta kuruldu. Bölge şu anda, sanat galerilerinin akınına uğramış durumda.
Taraf
 


Geri Dön