15 / 05 / 2024

Chemetall'in yeni fabrika tesisi hizmete girdi

Chemetall'in yeni fabrika tesisi hizmete girdi

Chemetall Sanayi Kimyasalları Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin 7 milyon avro yatırımla tamamladığı Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki yeni fabrika tesisi törenle hizmete açıldı



Taşıt Araçları Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada düzenlenen açılış törenine, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Çayırova Kaymakamı Selim Parlar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Chemetall Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Wenzel, Chemetall Grubu içindeki bu yeni yatırımın önemli olduğunu bunun dışında, yüzey işlem ürünlerini ve lisans ortakları olan bir İsviçre firması EFTEC'in izolasyon malzemesini üretebilen kombine bir tesis olduğunu belirtti. Wenzel, şunları söyledi:

"Güney Afrika'da bulunan organizasyonumuzda olduğu gibi otomotiv müşterilerimize sadece bizim ve iş ortaklarımızın ürünlerine ait paketlerinin yanı sıra aynı zamanda tam donanımlı bir laboratuvar sayesinde teknik servis olarak da hizmet vermekteyiz. Üretim tesisi olmanın yanı sıra yetkili teknik servislerimizden meslektaşlarımıza kimyasal malzemelerimizin kullanımını sağlayarak eğitim verebiliyoruz. Bu tesis sadece Türkiye'deki ihtiyacı kapsamamaktadır. Burayla ilgili planlarımız çok daha fazladır. Bu tesisimiz Orta Doğu aktivitelerinde üretim merkezimiz olacaktır. Bu bölgedeki iş alanımızı büyüteceğiz."

-BÜYÜYEN EKONOMİ-
Chemetall Frankfurt Yönetim Kurulu üyesi Joris Merckx de, fabrikanın 2008 Mayıs sonunda tamamlanmasına rağmen ekonomik kriz nedeniyle açılışın bugüne ertelendiğini söyledi. Türkiye pazarının global ekonomik krizden etkilendiğini belirten Merckx, "Biz buna rağmen Türkiye'yi hızla büyüyen ekonomi ve bölgenin en büyüğü olarak görüyoruz" dedi.

Kriz öncesi 2002-2007 arasında Türkiye'nin ortalama yüzde 6 büyüyerek global bazda en çok büyüyen ekonomilerden biri olduğunu vurgulayan Merckx, şöyle konuştu:
"1994 yılında yüzde 104 olan enflasyon 2009 yılında hızla düşerek yüzde 6,2'ye ulaşmıştır. Türkiye büyük ve büyüyen bir otomotiv endüstrisine sahiptir. 2008 yılında yaklaşık 1,5 milyon, 2009 yılında 870 bin araç üretilmiştir. Yeniliklere açık, yüksek standartlar geliştiren ve bizim için önemli olan demir-çelik ve otomotiv komponentleri gibi üretim endüstrilerini besleyen bu endüstri çok önemlidir. Bu yatırım bizim için çok önemli ve bizi heyecanlandırıyor."

Chemetall Türkiye Genel Müdürü Ümit Kayacan ise 11 bin 500 metre kare açık alan üzerine kurulu 5 bin 500 metre karelik kapalı alana sahip üretim tesislerinde otomotiv, otomotiv yedek parçaları, havacılık ve beyaz eşya
sektörüne parçalar üretildiğini belirterek 50 çalışan bulunduğunu anlattı. Kayacan, şöyle konuştu: "Türkiye'de 25 yıldan bu yana faaliyet göstermekte olan firmamızın Bursa'da ve Çayırova'daki üretim tesisleri, TOSB'daki fabrikanın faaliyete geçmesiyle buraya taşınmış oldu. Adapazarı'ndan Çerkeşli'ye kadar olan bölgede yer arıyorduk, burayı tercih ettiğimiz için çok iyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum, altyapı harika."

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer de, ülkelerin ana hedeflerinden birinin sürekli büyümek ve gelişmek olduğunu ifade ederek "Sanayiye yatırım yapmadan ve üretmeden gelişme sağlanması olanaksızdır. Bu nedenle sanayiciyi ve yatırım yapanları destekliyoruz. Hükümetimiz ve devletimiz olarak yatırım yapanlara fiziki şartları hazırlamanın gayreti içindeyiz. Özellikle yabancı yatırımcıların yatırım yapması için teşvik edici çalışmalar yapıyoruz. Krize rağmen sanayi yatırımlarının devam ediyor olması ve kriz öncesi noktaya ulaşıyor olmamız büyük memnuniyet verici" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve firmanın yöneticileri hep birlikte üretim tesislerinin açılış kurdelesini kesti.
AA

Geri Dön