18 / 05 / 2024

CHP’den, emeklilere yapılacak maaş zammı ve bayram ikramiyeleri ile ilgili bomba teklif!

CHP’den, emeklilere yapılacak maaş zammı ve bayram ikramiyeleri ile ilgili bomba teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) emekliler için yaptığı teklif gündeme bomba gibi düştü. İşte CHP'li vekiller tarafından TBMM'ye sunulan ve gündemi teklifin içeriği...



CHP tarafından verilen kanun teklifinde emeklilerin büyük bölümünün 3 bin 500 ila 5 bin TL düzeyindeki yoksulluk ve açlık sınırının çok altında bir aylık gelirle yaşam mücadelesi vermekte olduğu hatırlatıldı..

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, enflasyon ve hayat pahalılığı tahammül edilemeyecek boyutlara tırmandığı belirtilen teklif metninde gıda enflasyonunun ürkütücü boyutlara ulaştığı, doğalgaz, elektrik ve su faturalarınin arttığı, kiraların ise baş edilemeyecek noktalara çıktığı vurgulandı.

CHP’den, emeklilere yapılacak maaş zammı ve bayram ikramiyeleri ile ilgili bomba teklif!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 8 BİN 506 TL OLMALI

“Söz konusu tablonun tersine çevrilebilmesi için emeklilerin aylık gelirleri ile bayram ikramiyelerinin iyileştirilmesi, emeklilere borcumuzdur” denilen metinde,. bu kapsamda; kanun teklifiyle asgari ücretin 2023 yılı için 8.506 TL’ye çıkarılarak, emekli aylıklarının da ne asgari ücret seviyesine yükseltilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLSUN

Teklif metninde ayrıca, maaşların haricinde, emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin net asgari ücret tutarına çıkarılması da talep edilerek, “506 Sayılı Kanun kapsamında aylıklarını almakta olanların da emeklilere sağlanan bayram ikramiyesi hakkından yararlanmalarının sağlanması öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön