28 / 04 / 2024

Esenyurt'ta 25 bin konut kaçak! Ruhsatları yok hükmündedir!

Esenyurt'ta 25 bin konut kaçak! Ruhsatları yok hükmündedir!

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin kaçak konut bulunduğunu iddia ederek, "Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağız" dedi



CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin kaçak konut bulunduğunu savunarak, "25 bin konutun ruhsatları 'yok' hükmündedir" dedi.


Salıcı, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde yaptığı açıklamada, büyükşehir belediyesinin ilçeler için 1/5000 bin ölçekli imar planları hazırladığını söyledi.

 Esenyurt ta 25 bin konut kaçak! Ruhsatları yok hükmündedir!

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı

Bu planların, o bölgedeki konut, ticaret, okul, yeşil alan ve sosyal donatı alanları gibi fonksiyonları, yapı ve nüfus yoğunluklarını belirleyen plan olduklarını belirten Salıcı, "Bu planları yapma yetkisi büyükşehir belediyesinin görevidir. İlçe belediyeleri ise 1/1000 ölçekli imar planlarını büyükşehir belediyesinin yaptığı 1/5000 bin ölçekli planlara uygun olarak yapmak zorundadır. Bu planlar, 1/5000 nazım imar planlarına uygunsa değiştirilmeden onaylanır, uygun değilse değiştirilerek 1/5000'e uygun hale getirilip tadilen onaylanır" şeklinde konuştu.

 

Esenyurt Belediyesi'nin, imar planlarının büyükşehir belediyesi tarafından onaylanmadan kendi meclisinden geçen 1/1000'lik planlara göre inşaat firmalarına ruhsatlar verdiğini ileri süren Salıcı, "1/5000'lik plan henüz onaylanmamışken ve resmi olarak yürürlüğe girmemişken, Esenyurt Belediyesi nasıl olsa planlar büyükşehir belediyesinde onaylanacak düşüncesiyle hareket ederek, inşaat firmalarını da bu kanunsuzluğa teşvik etti. Ruhsatı geçersiz inşaatlar başladı" ifadelerini kullandı.

Esenyurt ta 25 bin konut kaçak! Ruhsatları yok hükmündedir!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu

Salıcı, Esenyurt'taki binalarda ruhsat sorunu yaşandığını savunarak, şunları kaydetti:


"Esenyurt'ta 25 bin konut kaçak durumundadır. 25 bin konutun ruhsatları 'yok' hükmündedir. Vatandaşa satılan dairelerin tapusu verilemeyecek durumdadır. Yasadışı ruhsatları yasalaştırmak için yasadışı yapılara uygun plan ve plan notu tadilleri yapacaklar. Bu planları büyükşehir belediyesine getirirseniz, kanunsuz bir iş yapmış olacaksınız. Bugün meclis toplantılarına da katılarak toplantıyı izleyeceğiz. Bu planlara oy verenler hakkında da tek tek ceza davası açılması için ve 25 bin yurttaşı mağdur etmekten çekinmeyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağız."


AA


Geri Dön