30 / 04 / 2024

CHP'den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

CHP'den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisini Meclis'e taşıdı. İşte ayrıntılar...



CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, üniversite öğrencilerinin barınma sorunları ile ilgili Meclis'te önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye’nin dört bir yanında üniversitelerdeki milyonlarca öğrenci barınmadan güvenliğe, sağlıktan beslenmeye birçok sorunla yüz yüze ve bu sorunlar nedeniyle her gün üniversite hayallerini sonlandırma zorunluluğuyla karşı karşıya" diyerek açıklamasına başlayan Çakırközer, yalnızca geçen sene ikametleri dışında bir şehirde üniversite kazanan 716 bin öğrencinin 157.576’sının kayıt yaptırmadığını belirtti. 

Utku Çakırözer, "YÖK’ün kendi raporuna göre son beş senede 2 milyon üniversite öğrencisi okulunu bıraktı. Çünkü bu hayat pahalılığı yüzünden barınma ve beslenme başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını gideremiyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi!  

Barınma krizi için kalıcı bir çözüm üretilemediğinin altını çizen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Yurtlarda kalan öğrenci sayısı her yıl artıyor ama nasıl artıyor: 4 kişilik odalar önce 6 sonra da 8 kişiyle tıka basa doldurularak artıyor. Peki, yurt bulamayan öğrenci ne yapacak? Parası varsa özel yurda girecek ya da ev kiralayacak. Özel yurt ücretleri kiradan farksız" açıklamasını yaptı. 

Bir üniversitelinin yaşam maliyetinin büyük kentlerde asgari ücreti çoktan geçtiğini dile getiren Çakırözer, "Öğrenci kenti memleketim Eskişehir’de devlet yurdu bulamayan öğrenciler 10 bin-15 bin TL kira bedelleri karşısında çaresiz kalıyor" şeklinde konuştu. 

Utku Çakıözer, söz konusu açıklamasında öğrencilerin sadece yoksulluk sebebiyle bu yurtlara mahkum edilmemesi gerektiğini söyledi ve vergilerimizden 2021’de 286 milyon lira, 2022’de 566 milyon lira ve 2023’te tam 1 milyar 24 milyon liranın vakıflara ayrıldığına, bu sene için  aylık 4 bin lira, 5 bin lira öğrenci başına destek verildiğine,  aynı desteği özel yurtlar için de belediyelerin sağlamasını önerdiklerine dikat çekti. 

CHP den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

"Gençler kalacağı yurdu hür iradesiyle seçebilsin. Yurtta kalmak istemiyor mu o evladımız, o zaman kendisine aynı miktarda kira yardımı verelim, 2 arkadaş, 3 arkadaş düzgün bir ev kiralayıp ailelerine yük olmadan eğitimlerini sürdürebilsinler" diyen Utku Çakırözer, bu kanunun özünün bu olduğunu belirtti. 

Çakırözer, söz konusu açıklamasını "Sayın milletvekilleri, eğitim, toplumumuzun kalkınmasının temel taşıdır. Gelin, bugün evlatlarımıza hayal ettikleri üniversite ortamını yaratmak adına ilk adımı birlikte atalım. Gelin, bu gençlerimizin hayallerini, hayatlarını çalmayalım; barınma ve beslenme yardımı sağlayarak bu hayat pahalılığı ve yoksulluk karşısında eğitimden koparılmalarını birlikte önleyelim" diyerek tamamladı. 

Kia'dan tam 250 bin TL'lik Nisan 2024 indirimi! Yeni fiyatlar tek tek açıklandı, indirimi duyanlar inanamadı!

BİM'de 6 kg toz deterjan 159,50 TL, 24'lü tuvalet kağıdı 129 TL! 23 Nisan BİM aktüel ürünler listesi

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı kaç TL yatacak? Yeni rakamlar belli oldu! Hemen kontrol edin!


Geri Dön