30 / 06 / 2024

CHP’li Sevda Erdan Kılıç barınma krizine parmak bastı: Memurlar ya toplu ev tutuyor ya da baba evine dönüyor!

CHP’li Sevda Erdan Kılıç barınma krizine parmak bastı: Memurlar ya toplu ev tutuyor ya da baba evine dönüyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı açıklamada yaşanan barına krizine değinerek,  memurların ya toplu ev tuttuklarını ya da tayin isteyerek baba evine döndüklerini söyledi.



CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı açıklamada tasarruf tedbirleri kapsamında memurların oturduğu lojmanlara zam yapılacağını belirtti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılının Mayıs ayında memurlara kira desteği yapılması için talimat verdiğini ve Bakanların da memura kira desteği vaatleri verdiğini hatırlatan CHP’li Sevda Erdan Kılıç, “Tedbir paketinden yoksullukla mücadele eden memurların lojmanından tasarruf çıktı. 2023'ün ilk 9 ayında kamu hizmet binalarının kira gideri tam 1 milyar 657 milyon 659 bin Türk Lirası. 2023 Sayıştay raporuna göre, 2022'de Ticaret Bakanlığı hizmet binası kiralama ve tadilat işlemleri için 11 milyon Türk Lirası harcamış. 2023'ün ilk 9 ayında lojmanların kira gideri de 212 milyon 127 bin Türk Lirası. Kamu emekçilerinin oturdukları lojmanların kira giderinin tam 8 katı Bakanlık ve diğer kamu kurumlarının binalarına kira şeklinde ödenmiş. 

“Hayaller kira desteğiydi, gerçekler lojmanı bile zor bulacak memurlar oldu.” diyen CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatlerini hatırlattı. Kılıç, “ Memura kira desteği vaatlerinin üzerinden tam bir sene geçti." dedi.

CHP’li Sevda Erdan Kılıç barınma krizine parmak bastı: Memurlar ya toplu ev tutuyor ya da baba evine dönüyor!

“MEMURLAR TOPLU KONUT TUTUYOR, KADINLAR BABAEVİNE DÖNÜYOR”

Yaptığı açıklamada ülke genelinde kiralar yüzde 65 artış gösterdiği verileri paylaşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Şehirlerin durumu da içler acısı. Diyarbakır’daki bir senelik kira artışı yüzde 185, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yüzde 184. Diğer taraftan da tavan fiyatına ulaştığı halde hala uçuk artışlarla gündeme gelen büyükşehirler var, mega kent İstanbul’da geçen seneden bu yana kiralar yüzde 59, İzmir’de yüzde 89, Ankara’da ise yüzde 143 artış gösterdi. Memurların hayat standartları da değişti. Memurlar 2-3 kişi bir araya gelerek öğrenciler gibi toplu ev tutuyorlar, kadın memurlar anne babalarının yaşadıkları yerlere tayin isteyip, şehir değiştirmek zorunda kalıyorlar. Memurların yaşamış oldukları barınma krizi karşısında bir de kazanılmış haklarını ellerinden almak barınma krizini daha da derinleştirir." dedi.

Kredi kartından nakit çekimler frenlendi!

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Müteahhitlerden yabancı yatırımcı uyarısı geldi! Oturum izni 100 bin dolara çekilsin!


Geri Dön