27 / 04 / 2024

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde gece kayağı da yapılacak!

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde gece kayağı da yapılacak!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayakseverler bu sezon itibarıyla gece kayağı da yapacak. Kars Valisi Günay Özdemir konu hakkında açıklama yaptı...



Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayakseverler bu sezon itibarıyla gece kayağı da yapacak. Kars Valisi Günay özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin kent ve bölge için önemli olduğunu belirterek, kayakseverlere iyi hizmet verebilmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Kayak tesislerinin şehirle bütünleştiğini ve tesislerin karayoluyla bitişik hale geleceğini belirten özdemir, "Dünyada bu şekilde kayak merkezi olan ender yerlerden birisi. 

Şimdiye kadar gördüğüm bütün kayak merkezlerinde belli bir yüksekliğe çıkıyorsunuz, ulaşım anlamında sıkıntı yasıyorsunuz ama burada tesislerimiz Erzurum-Kars karayolunun hemen bitişiğinde" dedi. 


DAĞ KIZAĞI PROJESİ

Özdemir, birçok kayak pistinde gece kayağı yapılamadığı için akşam aktivitelerinin eksik kaldığına vurgu yaparak, söyle devam etti: "Bu sene bizim amacımız gece de insanların kayak yapabilecekleri altyapıyı oluşturmak. Kayak merkezlerinde akşam etkinlikleri insanlara heyecan katıyor. Birçok kayak tesisinde meşaleli kayak gösterisi yapılıyor." Gece aydınlatmasıyla daha uzun süre kayak yapılabileceğini ve merkeze şehir dışından da çok sayıda kayakseverin geldiğine değinen özdemir, gece kayağının şehrin tanıtımına önemli katkı sunacağını bildirdi. 

Açık alanda dağ kızağı imkanı yapmayı sağlayacak tesislerin yapımına devam edildiğine değinen Özdemir, bunun da Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıdığını kaydetti. 


AA


Geri Dön