26 / 06 / 2024

Çift oscarlı Varyap Meridian'a yurtdışından yoğun ilgi

Çift oscarlı Varyap Meridian'a yurtdışından yoğun ilgi

Geçen ay gayrimenkulün oscarları diye anılan uluslararası gayrimenkul ödülleri yarışmasından iki ödülle dönen Varyap Meridian'a yerli yatırımcı kadar yabancılar da ilgi gösteriyor



Varyap ve  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi Varyap Meridian'da yeraltında olan 4 kat bitmiş durumda. Projenin yüzde 35'lik bölümünü satışa sunduklarını söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, satışa sunulan bölümün yüzde 80'inin satıldığını söyledi. Varlıbaş, tek tek bireylerin, 10-15 daire birden satın aldığını belirterek, "Projeye sadece yurtiçinden değil, Amerika'dan, Dubai'ye, İtalya'dan İngiltere'ye yurtdışında da oldukça yoğun ilgi var" dedi.

LEED'E GÖRE YAPILDI
1 milyar 200 milyon lira yatırımla hayata geçirilmesi öngörülen Meridian'ın 2011 sonunda tamamlanması planlanıyor. 320 bin metrekare inşaat ve 250 bin metrekare satış alanı olan proje, aynı zaman¬da doğa dostu binalar için uluslararası norm kabul edilen LEED kriterlerine gö¬re yapılan Türkiye'deki ilk karma proje konumunda. Erdinç Varlıbaş, Varyap olarak, sektörde birçok konuda ilklere imza attıklarını belirterek, Meridian'ın mimari görünümüyle de İstanbul'un sembol binaları arasına gireceğini kaydetti.
Yüzde 90'ı yeşil alan

TÜRKİYE'NİN yeni finans merkezi olacak Ataşe-hir'de bulunan Varyap Meridian'ın bünyesinde 1500 konut, bir 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlar bulunacak. Toplam 107 bin metreka-relik alana yayılı olan Varyap Meridian'ın yüzde 90'ı yeşil alandan oluşacağını anlatan Varlıbaş, "Kalan 13 bin metrekarelik alan ise binalardan olu-şacak. Projenin mimarlığını ise Dubai'deki Palm Jebel Ali and Palm Jumeirah Islands ile Pekin'deki Olympic Green Convention Center gibi iddialı projelere imza atan dünyanın sayılı mimarlık bürola-rından A.B.D1İ "RMJM" şirketi yaptı" dedi.

Bitmeden iki ödül aldı
VARYAP Meridian, henüz proje bitmeden aldığı ödül-lerle de dikkatleri üzerine çekti. Dünyanın en prestijli gayrimenkul ödülleri arasında gösterilen International Property Awards'ta iki ayrı kategoride en yüksek not olan "5 Yıldız" ile ödüllendirilen proje, "En İyi Gayrimenkul Projesi" ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde "En İyi Proje" ödülünü aldı. Erdinç Varlıbaş, "gayrimenkul Oscarian" olarak anılan ödüllerle ilgili şu yorumda bulundu: Varyap Meridian'ın Türkiye'ye getireceği tek ödül bu olmayacak. Bundan sonraki pek çok yarışmada da Türkiye'yi ve sektörümüzü temsil etmeye devam edeceğiz."
Akşam

0216 574 30 00

www.varyap.com.tr

[email protected] 


Geri Dön