02 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Hükümetin tarım ve sanayi alanında attığı önemli adımlar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde yer alan maddelerle hayata geçirilecek. Hükümet, çiftçilere destek vererek  güçlü hibelerle katkı sağlıyor.



11 MİLYAR HİBE VERİLECEK

Geleceğe yönelik enerji ve sanayi alanıdan büyük projeler açıklayan ve tasarladığı projeleri duyuran Türkiye, tarım sektörüne has önemli yatırımlar yapmayı tasarlıyor. 100 adet tarıma dayalı ihtisas sanayi bölgesinin kurulması tasarlanıyor ve bu bölgede yaklaşık 200 bin vatandaşa iş olanağı sunulacak. Yatırımların yanında, AB destek programları bağlamında 20 milyar TL'lik yeni yatırım yapılacak ve bu bedelin 11 milyarı hibe şeklinde çiftçilere sunulacak. Ayrıca, çiftçilerin sosyal emniyet primlerine katkı sunulacak ve stratejik ürünlerde kuraklığa mukavemetli çeşitlerin çiftçilere tohumluk olarak elde edileceği söylendi. Bu tarım sektörüne has olan yatırımların, hem ülke ekonomisine destek sağlaması hem de çiftçilerin gelirlerini yükselterek yaşam koşullarını iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Hububatta mazot ve gübre tarzı iki temel girdi için uygulanan katkılar Ekim girmeden ödenmesi uygulaması diğer girdi ve ürünleri de içerecek. Stratejik ürünlerin Kifayetliği izlemek hedefiyle arz emniyeti takip sistemi kurulacak ve herhangi bir sebeple üretim yapılmayan, boş bırakılan tarım sahaları üretime kazandırılacak. Tüm bu yatırımlar, Türkiye'deki milyonlarca çiftçinin sosyal emniyetini yükseltmek ve tarım sektörünü kuvvetlendirmek için yapılıyor.

Hükümet, tarım sektörüne destek vermek için birçok uygulama hayata geçiriliyor ve çiftçilerin gelirlerini garanti altına almaya has yeni modeller hayata geçiriyor. Arz emniyeti ve devamlılık açısından önemli olan çiğ süt ve kırmızı et üreticilerinin akarlarının muhafaza edilmesi için yeni bir model tasarlanıyor.

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek


Geri Dön