15 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Hükümetin tarım ve sanayi alanında attığı önemli adımlar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde yer alan maddelerle hayata geçirilecek. Hükümet, çiftçilere destek vererek  güçlü hibelerle katkı sağlıyor.



Bu bağlamda, sözleşmeli üretim uygulamaları genişletilecek ve yerinde üretim, yerinde tüketim mantığıyla kent tarımı projeleri yaşama uygulanacak. Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları da iki katına yükseltilecek.

Üretici birliklerinin kurumsal Kabiliyetinin kuvvetlendirilmesi de amaçlar içinde yer alıyor. Bu sayede, çiftçilerin müşterek problemlerine çözüm bulunması ve daha tesirli bir şekilde örgütlenmeleri sağlanacak.

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati aracılığı ile yapılan açıklamaya göre, tarımsal sulamadaki enerji masraflarının düşürülmesi için yeni bir adım daha geldi. Çiftçilerin yoğun talepleri üstüne, 2023 tarımsal sulama tarifesinin tarımsal destek bütçesinden yüzde 50 seviyesinde desteklenmesi kararı alındı. Bu vesile ile, su kullanım hizmet bedelinde yüzde 50 düşüş yapılacak ve çiftçilerin girdi masrafları azaltılacak.

2023 senesinde su kullanım hizmet masrafının bir evvelki  senenin seviyelerine, hatta altına inmesi bekleniyor. Bu kararın çiftçiler için önemli bir destek olduğu ve tarım sektörünün daha da kuvvetlenmesine dstek sağlayacağı düşünülüyor.

İş Bankası emeklilere bayram havası estirdi! Bu promosyon zevkten dört köşe edecek

Asgari ücrete zam yapılacak mı ? Ara zammın ne kadar olacak

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya


Geri Dön