17 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Peş peşe yeni ödeme geliyor! Bakan Kirişçi tek tek açıkladı!

Çiftçiler dikkat! Peş peşe yeni ödeme geliyor! Bakan Kirişçi tek tek açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 268 milyon 568 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını ifade etti. Bakan Kirişci, aynı zamanda destek ödemelerinin dağılımı ile ilgili de bilgi verdi.



Bu kapsamda, fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında 845 milyon 133 bin 986 TL, yaş çay desteği kapsamında 379 milyon 492 bin 146 TL, hububat-bakliyat ve dane mısır desteği kapsamında 25 milyon 641 bin 987 TL, bombus arısı kullanım desteği kapsamında 18 milyon 261 bin 600 TL ve damızlık ana arı desteği kapsamında ise 38 bin 700 TL tutarındaki ödemeler çiftçilerin hesaplarına aktarıldı.

Fındık bazlı alan desteği, kimlik numarasına göre, hesaplara yatırıldığı ve 14 Nisan tarihinde de yatırılacağı ifade edilirken, diğer destekler ise 7 Nisan tarihinde hesaplara yatırıldı.

Çiftçiler dikkat! Peş peşe yeni ödeme geliyor! Bakan Kirişçi tek tek açıkladı!

ÇİFTÇİ VE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERDEN EMEKLİLİK TALEBİ

Ayrıca, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve yetiştiricilerin mesai kavramı olmaksızın çalışan ve üreten emekçiler olduğunu ifade ederek, bu kişilerin de 7 bin 200 günde emekli olabilmeye hak kazanmasını istedi.

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve yetiştiricilerin emeklilik talebine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 5510 sayılı "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda bulunan "4/a ve 4/b" doğrultusundaki sigortalıların emeklilik prim gün sayıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

İşte en yüksek reel getiri sağlayan yatırım araçları!

Altının 1240 TL olacağını bilen ünlü ekonomistten herkesi heyecanlandıracak yeni tahminler!


Geri Dön