27 / 04 / 2024

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından binaların depreme dayanıklı olması konusunda en çok konuşulan ayrıntılardan bir tanesi radye temel olmuştu. Batman'da betonarme yapılarda radye temel ile ilgili yeni bir karar alındı. Batman'da betonarme yapılarda radye temel artık zorunlu



6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi, çok sayıda şehirde büyük yıkım ve can kayıplarına sebep oldu. Bu nedenle ülke genelinde deprem tedirginliği de arttı. İnsanlar hem yaşadıkları bölgedeki deprem riskini sorguluyor hem de binaların depreme karşı güvenli olup olmadığını merak ediyor. Depremden sonra binaların depreme karşı dayanıklılığı konusunda 'radye temel' ayrıntısı da gündemden düşmemişti. Batman'da radye temele ilişkindikkat çeken bir karar verildi.

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

YENİ İMAR PLANI VE İNŞAATLARDA UYGULANACAK ŞARTLARI AÇIKLADI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Valilik Toplantı Salonu'nda 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından yaptıkları çalışmalarda, ilde, bundan sonra yapılacak yeni imar planı ve inşaatlarda uygulanacak koşulları paylaştı. Şehir merkezinin 4 bin 600 hektarlık alanda kurulduğunu söyleyen Vali Canalp, "Bizim buna ek olarak 4 bin 230 hektarlık yeni bir imar alanı ekliyoruz. Şu an Batman'daki nüfusumuz 460 bin ama bu nüfus 850 bin dahi olsa yaptığımızı ek imar planı 850 bin nüfusun da ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Kaçak yapılaşmaya da asla izin vermeyeceğiz ve yapılar ne olursa, kim yapmış olursa olsun asla iltimas göstermeden, yapılan her bir kaçak yapıyı yıkacağız. Geçmişte yapılan hataların yenilenmemesi gerekiyor. Artık Batman'da kaçak yapıya izin yok. Kimse yapmıyor. Neden? Zira belediye idaresi, devlet idaresi sağlam duruyor ve kaçak yapılaşma artık bizim gündemimizden çıktı” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön